Τρίτη 16 Γενάρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΔΙΕΘΝΗ
ΚΟΛΟΜΒΙΑ
Νέο κύμα δολοφονιών από τα «τάγματα θανάτου»

ΜΠΟΓΚΟΤΑ.-

Χωρίς αιδώ, κάματο, αλλά κυρίως χωρίς κανείς εκ των επισήμων, Ενόπλων Δυνάμεων και αρχών, να μπαίνει στον κόπο να προσπαθήσει να αναχαιτίσει τη δράση τους, τα ακροδεξιά τάγματα θανάτου, συνεχίζουν να σπέρνουν το θάνατο.

Περισσότεροι από 13 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και πέντε τραυματίστηκαν σοβαρά στη διάρκεια δύο διαφορετικών επιθέσεων στη Βόρεια Κολομβία από εξτρεμιστές πολιτοφύλακες της άκρας Δεξιάς, ανακοίνωσαν οι επίσημες πηγές της αστυνομίας, που φυσικά δεν έκαναν τίποτα για να ανακόψουν τη δράση των ακροδεξιών.

Συγκεκριμένα, η πρώτη επίθεση έγινε σε κεντρικό σημείο της πόλης Βαλεντουπάρ, με αποτέλεσμα να σκοτωθούν οκτώ άτομα και δύο να τραυματιστούν σοβαρά, ανακοίνωσαν οι ίδιες πηγές, που μάλιστα ανέφεραν ότι οι δράστες ανήκαν στην ακροδεξιά οργάνωση AUC (Ενωση Αυτοάμυνας της Κολομβίας), που αντιμάχεται -μαζί με τις Ενοπλες Δυνάμεις της Κολομβίας- τις οργανώσεις της Αριστεράς και τους αντάρτες. Αναλόγως και στο δεύτερο περιστατικό, οι δράστες ήταν και πάλι «πολιτοφύλακες της AUC», που εισέβαλαν στον οικισμό Κοράλ Ντι Πιέτρα και δολοφόνησαν πέντε αστυνομικούς, τραυματίζοντας άλλους τρεις, στη διάρκεια επίθεσης στην περιοχή Μπολιβάρ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ