Πέμπτη 31 Μάρτη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΑΥΤΟΑΠΑΣΧΟΛΟΥΜΕΝΟΙ ΣΤΟ ΤΑΞΙ
Για την υπεράσπιση της δουλειάς τους

Συγκέντρωση στο υπουργείο Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων πραγματοποίησαν χτες το πρωί, έπειτα από πρωτοβουλία της «Ενωτικής Προοδευτικής Συνεργασίας Ιδιοκτητών Ταξί»

Την απόφασή τους να αντισταθούν με όλες τους τις δυνάμεις στο σχεδιαζόμενο «άνοιγμα» του επαγγέλματος του ταξί από την κυβέρνηση σύμφωνα με το νόμο 3919, με προοπτική την παράδοσή του σε λίγες μεταφορικές και τουριστικές επιχειρήσεις, εξέφρασαν χτες το πρωί αυτοαπασχολούμενοι του κλάδου, που συγκεντρώθηκαν στο υπουργείο Υποδομών, έπειτα από πρωτοβουλία της «Ενωτικής Προοδευτικής Συνεργασίας Ιδιοκτητών ΤΑΞΙ».

Στη συνάντηση που πραγματοποίησε η αντιπροσωπεία τους με τον γενικό διευθυντή της Διεύθυνσης Μεταφορών Β. Καλλιβωκά, σημείωσε ότι οι απανωτές αυξήσεις που έχουν καταγραφεί το τελευταίο διάστημα στο κόμιστρο, σε συνδυασμό με την άγρια λεηλασία του εργατικού εισοδήματος που επιδίδεται η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, έχει επιφέρει σημαντικό πλήγμα στο μεροκάματο των αυτοαπασχολούμενων ταξιτζήδων. Επισήμαναν ακόμη ότι μια μεγάλη μερίδα τους απέκτησε την άδεια με τραπεζικό δανεισμό και σήμερα βρίσκεται με τη «θηλιά» του δανείου στο λαιμό, αφού η μείωση της επιβατικής κίνησης, η αύξηση των καυσίμων και των ασφαλίστρων, σε συνδυασμό με το σύνολο της κυβερνητικής αντιλαϊκής πολιτικής, διαμορφώνουν ασφυκτικές συνθήκες γι' αυτούς, και «άνοιγμα» του επαγγέλματος θα τους δώσει τη χαριστική βολή.

Ο εκπρόσωπος της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Υποδομών αρνήθηκε να πει οτιδήποτε σε σχέση με τους σχεδιασμούς τους υπουργείου για το μέλλον του ταξί στην Αθήνα, άφησε ωστόσο να διαφανεί ότι σύντομα επέρχεται προεδρικό διάταγμα που θα «ρυθμίζει» τη λειτουργία του στην πρωτεύουσα. Το σίγουρο είναι ότι στην εποχή του Μνημονίου, ένας κλάδος που αποφέρει τεράστιο τζίρο ετησίως, είναι απίθανο να αφεθεί υπό την κυριαρχία αυτοαπασχολούμενων και μικρομεσαίων, όπως είναι σήμερα. Συνεπώς, οι μεγάλες εταιρείες με οδηγούς - υπαλλήλους βρίσκονται στα σκαριά...

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Απεργούν σήμερα και αύριο (2011-09-28 00:00:00.0)
Ψευδολογίες για τα ταξί (2011-07-16 00:00:00.0)
Σήμερα η συγκέντρωση στο υπουργείο Υποδομών (2011-03-30 00:00:00.0)
Κινητοποιούνται για να κρατήσουν τη δουλειά τους (2011-03-29 00:00:00.0)
Κοινή ανακοίνωση για το «άνοιγμα των κλειστών επαγγελμάτων» (2011-02-20 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ