Τρίτη 16 Γενάρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 34
Θέατρο
Παραστάσεις στην περιφέρεια

«Νόρα» του Ιψεν από το ΚΘΒΕ
«Νόρα» του Ιψεν από το ΚΘΒΕ
Το έργο του Γιάνους Γκλοβάσκι «Κυνηγώντας κατσαρίδες», παρουσιάζει το ΚΘΒΕ, στο Δημοτικό Θέατρο Νεάπολης, σε συμπαραγωγή με το Θεατρικό εργαστήρι του Δήμου Νεάπολης. Η μετάφραση - σκηνοθεσία είναι του Γιώργου Κιουρτσίδη, τα σκηνικά - κοστούμια της Αννας - Μαρίας Αγγελίδου, η μουσική της Ρεββέκας Χατζηπέτρη. Παίζουν (με αλφαβητική σειρά): Μαρία Αλβανού, Φώτης Ζήκος, Κώστας Ιτσιος, Βίκη Κανάκη, Ρούλα Παντελίδου, Στράτος Τρίπκος, Κώστας Χαλκιάς, Ρεββέκα Χατζηπέτρη.

Ο Γιαν και η Ανκα, ένα νεαρό ζευγάρι Πολωνών, μεταναστεύουν στην Αμερική για μια καλύτερη ζωή. Εκείνος είναι συγγραφέας κι εκείνη ηθοποιός, αλλά ασχολούνται με τις υπηρεσίες των αλλοδαπών, τη γραφειοκρατία του συστήματος, τη φτώχεια και την ανεργία και προσπαθούν να συνηθίσουν τη συγκατοίκηση με τις κατσαρίδες στο άθλιο διαμέρισμά τους. Ο αγώνας για επιβίωση, το αμερικάνικο όνειρο ανάποδα, με χιούμορ και σκληρή κριτική, σε ένα πολυβραβευμένο στην Αμερική έργο του Πολωνού συγγραφέα Γιάνους Γκλοβάσκι.

Συνεχίζονται με εντατικό ρυθμό, στο ΚΘΒΕ, οι πρόβες του έργου «Νόρα» του Ερρίκου Ιψεν, που ανεβαίνει σε μετάφραση Γιώργου Δεπάστα, σκηνοθεσία Νικαίτης Κοντούρη, σκηνικά - κοστούμια Γιώργου Πάτσα και μουσική Κώστα Βόμβολου. Παίζουν: Λυδία Φωτοπούλου, Δημήτρης Καταλειφός, Χάρης Τσιτσάκης, Δημήτρης Ναζίρης, Θάλεια Σκαρλάτου.

Το έργο του Ιάκωβου Καμπανέλλη «Τα τέσσερα πόδια του τραπεζιού» θα ανεβάσει το ΔΗΠΕΘΕ Ιωαννίνων, σε σκηνοθεσία Γιώργου Νάκου, σκηνικά - κοστούμια Μάγκυς Μοντζολή. Παίζουν: Βασίλης Γουργούλης, Βασιλεία Δαβή, Ολγα Ζήση, Γιολάντα Καπέρδα, Μιχάλης Μπίζιος, Παύλος Νάστος, Βασίλης Σιάφης, Μαρία Σιώμου, Νίκος Σφαιρόπουλος, Αλέκα Τουμαζάτου.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ