Τρίτη 16 Γενάρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 34
Θέατρο
Εντατικές δοκιμές και πρεμιέρες
  • Συνεχίζονται με εντατικό ρυθμό, στο «Απλό Θέατρο», οι πρόβες του έργου «Ο θαυματοποιός» του Μπράιαν Φρίελ, που θα ανέβει για πρώτη φορά από το θίασο «Φάσμα», στις 18 του Γενάρη. Η μετάφραση είναι του Ερρίκου Μπελιέ, η σκηνοθεσία του Αντώνη Αντύπα, τα σκηνικά - κοστούμια του Γιώργου Πάτσα, η μουσική της Ελένης Καραΐνδρου. Παίζουν: Γιάννης Φέρτης, Ταμίλλα Κουλίεβα, Δημήτρης Οικονόμου.
  • Το «Ανοιχτό Θέατρο», ολοκληρώνοντας το αφιέρωμα στα 50 χρόνια δημιουργίας του Ιάκωβου Καμπανέλλη, ξεκίνησε ήδη τις πρόβες του έργου «Τελευταία Πράξη», που θα ανέβει στο τέλος του Φλεβάρη, ενώ οι παραστάσεις του «Βίβα Ασπασία» συνεχίζονται κανονικά.
  • Συνεχίζονται οι πρόβες του δεύτερου φετινού έργου της Κεντρικής Σκηνής του Εθνικού, «Καμίνο Ρεάλ» του Τένεσι Ουίλιαμς, σε σκηνοθεσία Ασπας Τομπούλη. Το έργο θα κάνει πρεμιέρα μέσα στο Φλεβάρη. Πρωταγωνιστούν: Χρήστος Πάρλας, Γιώργος Κέντρος, Σμαράγδα Σμυρναίου, Κώστας Τριανταφυλλόπουλος, Αλεξάνδρα Διαμαντοπούλου κ.ά.

Γιάννης Φέρτης στον «Θαυματοποιό», στο «Απλό Θέατρο»
Γιάννης Φέρτης στον «Θαυματοποιό», στο «Απλό Θέατρο»
Το 6ο Εργαστήρι Ηθοποιών της Πειραματικής Σκηνής του Εθνικού Θεάτρου συνεχίζει την προετοιμασία του έργου «Οι εγκλωβισμένοι», που βασίζεται σε κείμενα του Ερρίκου Ιψεν. Η σκηνοθεσία είναι του Νίκου Περέλη. Η πρεμιέρα έχει οριστεί για τις 14/2.

Ανεβαίνει στις 19 του Γενάρη, στο «Φούρνο»,«Η τελευταία μέρα ενός κατάδικου» του Ουγκό, σε διασκευή - μετάφραση Αντώνη Κρίνου, σκηνοθεσία Κοράη Δαμάτη, σκηνικά -κοστούμια Κωνσταντίνου Κυπριωτάκη. Ερμηνεύει ο Νικόλας Βαγιονάκης. Από τις 22 του Γενάρη και κάθε Δευτέρα, στο «Φούρνο», θα παρουσιάζεται «Το πορτοκαλί μου ψυγειάκι και άλλοι μύθοιτου χειμώνα», σε κείμενα - σκηνοθεσία Σπύρου Αρτουμά, μουσική This Fluid, ηχητικό περιβάλλον Μάκη Φάρου. Παίζουν: Νίκος Αρτέμης, Σπύρος Φάρος, Νικολέτα Χατζοπούλου.

«Το φάντασμα της όπερας Νο 2» του Γκαστόν Λερού, ανεβαίνει στις 31 του Γενάρη, στο θέατρο «Χώρα», σε απόδοση, διασκευή - σκηνοθεσία Πέτρου Ζούλια, σκηνικά - κοστούμια Αναστασίας Αρσένη. Παίζουν: Γιάννης Μποσταντζόγλου, Φώτης Σπύρος, Κατερίνα Μουτσάτσου, Φαίδων Καστρής, Χάρης Γρηγορόπουλος, Ηλίας Γιαννάκης, Γεωργία Μαυρογεώργη.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ