Παρασκευή 1 Απρίλη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Η «ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ» ΓΙΑ ΤΙΣ ΜΕΘΟΔΕΥΣΕΙΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΑΡΧΗΣ
Δε νομιμοποιούμε τις αντεργατικές πρακτικές

Στην είσοδο του Δημαρχείου Ιωαννίνων παραμένουν επί 24ώρου βάσεως τα ΜΑΤ. Ο δήμαρχος και οι δημοτικοί σύμβουλοι «εισέρχονται» στο Δημαρχείο με τη συνοδεία των δυνάμεων καταστολής. Οι συμβασιούχοι εργαζόμενοι παραμένουν μπροστά από το Δημαρχείο, ενώ για την επόμενη Δευτέρα στις 7 μ.μ. έχει οριστεί δημοτικό συμβούλιο.

Σε συνέντευξη Τύπου ο Τάκης Τασιούλας, δημοτικός σύμβουλος του ΚΚΕ εκλεγμένος με τη «Λαϊκή Συσπείρωση», ξεκαθάρισε πως το ΚΚΕ δεν πρόκειται με κανένα τρόπο να νομιμοποιήσει στη συνείδηση του γιαννιώτικου λαού τη βία και την καταστολή, με την παραμονή των ΜΑΤ μπροστά από το Δημαρχείο, και σε αυτή την κατεύθυνση δε θα συμμετέχει στο δημοτικό συμβούλιο. «Είναι η 4η μέρα, τόνισε, που τα ΜΑΤ "στολίζουν" την είσοδο του Δημαρχείου. Αποδείχθηκε περίτρανα ότι η δημοκρατία, που τόσο καιρό επικαλούνται, είναι η δημοκρατία των ΜΑΤ, της βίας και της καταστολής».

Σχετικά με τη στάση του δημάρχου Φίλιππα Φίλιου τόνισε: «Απέδειξε ολοκάθαρα ότι δίκαια το ΠΑΣΟΚ, το μεγάλο κεφάλαιο έχει βρει στο πρόσωπό του έναν γνήσιο εκφραστή της αντιλαϊκής πολιτικής. Τα περί εξάντλησης των περιθωρίων, ότι τάχα έκανε ό,τι μπορούσε, είναι ψέμα. Εκανε ό,τι μπορούσε για να τους υποτάξει, να τους κοροϊδέψει, να τους κρατήσει ομήρους, να τους εκβιάσει και να τους σπάσει το ηθικό, να προσβάλει την αξιοπρέπειά τους».

Στο μεταξύ, με κοινή τους ανακοίνωση οι παρατάξεις ΠΑΣΚΕ - ΔΑΚΕ και ΝΑΡ στο Σύλλογο Εργαζομένων ΟΤΑ λίγες μόλις μέρες μετά την επέμβαση των ΜΑΤ εξαπολύουν επίθεση στους συμβασιούχους και στο ΠΑΜΕ. Πρόκειται για αυτούς που με τη στάση τους έχουν οδηγήσει στον εκφυλισμό και την απαξίωση το σωματείο.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ