Παρασκευή 1 Απρίλη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΡΓΟΔΟΣΙΑ ΕΛΠΕ
Στέλνει στα δικαστήρια τους αγώνες των εργατών

Στα δικαστήρια φέρνει σήμερα η εργοδοσία των ΕΛΠΕ την απόφαση του επιχειρησιακού σωματείου να προχωρήσει τις επόμενες μέρες στην πραγματοποίηση 10ήμερης απεργιακής κινητοποίησης ενάντια στους σχεδιασμούς της για μείωση των μισθών. Η εργοδοσία απαιτεί να κηρυχθεί η κινητοποίηση παράνομη και καταχρηστική.

Η δίκη θα γίνει στα δικαστήρια της Ευελπίδων, όπου οι εργαζόμενοι θα πραγματοποιήσουν συγκέντρωση στις 9 το πρωί. Το κλαδικό Σωματείο Εργαζομένων Ενέργειας Νομών Αττικής, Βοιωτίας και Εύβοιας καταγγέλλει τον αυταρχισμό και την ποινικοποίηση των αγώνων των εργαζομένων και καλεί σε μαζική συμμετοχή στη συγκέντρωση.

Η εργοδοσία από τις αρχές του Μάρτη έχει καταθέσει πρόταση για την υπογραφή Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας που θα προβλέπει μηδενικές αυξήσεις στους βασικούς μισθούς, μείωση μιας σειράς επιδομάτων και καθιέρωση διαδικασιών αξιολόγησης που συντελούν στη σύνδεση του μισθού με την παραγωγικότητα.

Στήριξη στους αντεργατικούς σχεδιασμούς βρίσκει στα αστικά ΜΜΕ που καθόλου τυχαία χθες πρόβαλαν σύσσωμα την αντίληψη περί δήθεν «υψηλόμισθων» εργαζομένων στην επιχείρηση. Η πραγματικότητα είναι ότι, εκτός από ένα τμήμα εργαζομένων, η πλειοψηφία τους παίρνει χαμηλούς μισθούς για να δουλεύει σε δύσκολες και επικίνδυνες συνθήκες.

Με Δελτίο Τύπου, το ΠΑΜΕ αναφέρει: «Η κυβέρνηση χέρι χέρι με την εργοδοσία των ΕΛΠΕ επιχειρεί να ποινικοποιήσει τον αγώνα των εργαζομένων μπροστά στην απεργία που έχει κηρυχτεί. Στόχος τους είναι να τρομοκρατήσουν τους εργαζόμενους, να μην κουνηθεί φύλλο μπροστά στην επίθεση που δέχονται. Κόντρα στην κρατική και εργοδοτική τρομοκρατία, οι εργαζόμενοι πρέπει να δυναμώσουν την πάλη τους, να μη φοβηθούν να δώσουν τη μάχη για την επιτυχία της απεργίας. Να συσπειρωθούν γύρω από το Κλαδικό Σωματείο Ενέργειας, να συμπορευτούν με το ΠΑΜΕ».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ