Σάββατο 2 Απρίλη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΔΙΑ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ
ΥΠΟ-ΓΡΑΜΜΙΣΕΙΣ
Μια διαπίστωση

«Το πρώτο τρίμηνο του 2011 επιβεβαιώνει ότι ο λογαριασμός του Μνημονίου δεν βγαίνει κι ότι βρισκόμαστε στο ξεκίνημα μιας περιπέτειας δίχως τέλος (...) η οικονομική πραγματικότητα δεν έχει καμιά σχέση με τα αισιόδοξα μηνύματα που εκπέμπουν τις τελευταίες μέρες ο πρωθυπουργός και ο υπουργός οικονομικών» (από άρθρο στον ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΤΥΠΟ).

...ένα μέρος της πραγματικότητας

«Επίκειται η κατάργηση του αφορολογήτου των τόκων για εισοδήματα πάνω από ένα όριο - κατά πάσα πιθανότητα τα 50.000 ευρώ ετησίως. Ασφαλώς μια τέτοια έμπνευση δεν μπορεί να προήλθε από παράγοντες που διατηρούν επαφή με την κοινωνία. Ηδη οι αντιδράσεις είναι αρνητικές. Οι επαγγελματίες που εμπλέκονται στον ευρύτερο κύκλο παραγωγής της πρώτης κατοικίας την καταγγέλλουν ως αβασάνιστη ιδέα. Ανάλογες προβλέπονται και οι αντιδράσεις των πολιτών που θα θιγούν. Κυρίως όσων εξυπηρετούν ήδη ένα στεγαστικό δάνειο. Εκαναν χρήση του ευεργετήματος της απαλλαγής από τους τόκους του δανείου τους. Τώρα θα καταληφθούν εξαπίνης στην πιο δύσκολη καμπή της οικονομικής κρίσης. Αυτοί οι δανειολήπτες είναι εκατοντάδες χιλιάδες. Η κυβέρνηση καλείται να αποσύρει αμέσως κάθε τέτοιο σχέδιο. Και να διατηρήσει το υφιστάμενο σύστημα των φοροαπαλλαγών για την πρώτη κατοικία» (το άρθρο στα ΝΕΑ).

...και η Πρωταπριλιά

«"Το πρόγραμμα βγαίνει"! Η κατηγορηματική διαβεβαίωση ανήκει στον Γ. Παπανδρέου και ειπώθηκε χθες τρεις φορές, δύο ιδιωτικά και μία δημόσια. Αποτελεί και την απάντηση του πρωθυπουργού στα σενάρια χρεοκοπίας και δραματικών πολιτικών εξελίξεων που διακινήθηκαν (...) κάλεσε τους πολίτες να είναι αισιόδοξοι και να κλείσουν τα αυτιά τους στις Κασσάνδρες. "Καλλιεργείται κλίμα απαισιοδοξίας ότι δεν μπορούμε να τα καταφέρουμε. Ομως καταφέραμε ήδη να μη χρεοκοπήσουμε" είπε χαρακτηριστικά. Ο πρωθυπουργός διάλεξε συμμάχους και εχθρό. "Το επίκεντρο της πρωτοφανούς κρίσης που ζούμε, είναι ένα κράτος, όχι της ανάπτυξης, αλλά της υπανάπτυξης, ένα κράτος εξάρτησης" τόνισε και κάλεσε τους πολίτες να πάρουν την κατάσταση στα χέρια τους» (το θέμα στο ΕΘΝΟΣ).


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ