Τρίτη 5 Απρίλη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 27
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΕΚΛΟΓΕΣ ΣΤΟ ΓΕΩΤΕΕ
Συσπείρωση στο Παν-γεωτεχνικό Αγωνιστικό Μέτωπο

Το «ΠΑΝ-ΓΕΩΤΕΧΝΙΚΟ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ» καλεί τους γεωτεχνικούς να καταδικάσουν στις εκλογές, που γίνονται στις 10 του Απρίλη στο ΓΕΩΤΕΕ, τις συμβιβασμένες ηγεσίες της ΔΑΚΕ, ΠΑΣΚ αλλά και όλες τις υπόλοιπες παρατάξεις και πρόσωπα που ευθύνονται για τη σημερινή άσχημη κατάσταση στο Γεωτεχνικό Επιμελητήριο.

Στην εκλογική διακήρυξη τονίζεται πως η συσπείρωση των γεωτεχνικών με το «ΠΑΝΓΕΩΤΕΧΝΙΚΟ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ» μπορεί να συμβάλει στην προώθηση της λαϊκής συμμαχίας, ενός μεγάλου λαϊκού μετώπου, που θα επιβάλει προοπτικά τη λαϊκή εξουσία - λαϊκή οικονομία, προς όφελος και της πλειοψηφίας των γεωτεχνικών. Ανάμεσα σε άλλα επισημαίνονται τα εξής:

«Δηλώνουμε ξεκάθαρα ότι η παράταξή μας δεν μπορεί ούτε επιδιώκει να εκφράσει όλους τους γεωτεχνικούς. Απευθυνόμαστε και ζητάμε τη στήριξη κυρίως των άνεργων και μισθωτών γεωτεχνικών, των εργαζόμενων με μόνιμη ή εποχιακή δουλειά, με μπλοκάκι, στα μελετητικά γραφεία και εταιρείες, στο δημόσιο και ευρύτερο δημόσιο τομέα, των αυτοαπασχολούμενων μικρών και μεσαίων γεωτεχνικών.

Βρισκόμαστε στην απέναντι όχθη από τα συμφέροντα των μεγαλο-γραφείων - επιχειρήσεων, αυτών που εξυπηρετούν τα μεγάλα συμφέροντα και το κεφάλαιο, φανερών ή κρυφών υποστηρικτών της σημερινής κατάστασης. Δεν κρύβουμε ότι επιδιώκουμε τη συμπαράταξη των γεωτεχνικών με τους υπόλοιπους εργαζόμενους, το ταξικό εργατικό κίνημα και το ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΟ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ, με τους μικρομεσαίους αγρότες και με την ΠΑΝΑΓΡΟΤΙΚΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ, με το φοιτητικό και σπουδαστικό κίνημα και το ΜΕΤΩΠΟ ΑΓΩΝΑ ΣΠΟΥΔΑΣΤΩΝ, με τους μικρομεσαίους επαγγελματίες και αυτοαπασχολούμενους και την ΠΑΣΕΒΕ.

Καλούμε τους γεωτεχνικούς, ακόμη κι αν δε συμφωνούν σε όλα μαζί μας, να συμπορευτούμε στην κατεύθυνση δημιουργίας ενός μαχητικού, ριζοσπαστικού πόλου αντεπίθεσης για την ανατροπή της αντιλαϊκής κυβερνητικής πολιτικής, για την απόκρουση της επίθεσης κυβέρνησης - κεφαλαίου και κομμάτων του ευρωμονόδρομου. Την αντιμετώπιση της εκφυλιστικής κατάστασης στο ΓΕΩΤΕΕ. Την υπεράσπιση και διεύρυνση των εργασιακών, ασφαλιστικών και κοινωνικών δικαιωμάτων των μισθωτών, μικρών και μεσαίων αυτοαπασχολούμενων, των άνεργων γεωτεχνικών».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ