Τετάρτη 6 Απρίλη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Δε θέλουν καθόλου φόρους

Δεν τον βλέπει με «καλό μάτι» τον τελευταίο φορολογικό νόμο ο ΣΕΒ...

Δε διασφαλίζει σταθερότητα, απλότητα, σαφήνεια στόχων και αντικειμενικότητα, είπε ο πρόεδρος των μεγαλοβιομηχάνων, Δ. Δασκαλόπουλος, στο τελευταίο Γενικό Συμβούλιο του ΣΕΒ.

Ορους που θα ικανοποιούσε σε ένα μεγάλο βαθμό ο νόμος, σύμφωνα με το ΣΕΒ: Εάν δεν φορολογούνταν τα κέρδη των ΑΕ (παρότι ο νόμος προβλέπει μείωση της φορολόγησης)! Εάν ο συμψηφισμός οφειλών μεταξύ Δημοσίου και επιχειρήσεων περιελάμβανε και τις οφειλές προς τους φορείς Κοινωνικής Ασφάλισης (γιατί, αυτοί τι φταίνε;). Εάν οι ποινές για τη φοροδιαφυγή δεν αυστηροποιούνταν (για τα «μεγάλα ψάρια»).

Τόσο απλά είναι για το μεγάλο κεφάλαιο μερικά πράγματα. Καλός φορολογικός νόμος είναι ο νόμος που δε φορολογεί τα κέρδη, «δίνει μία» στα Ταμεία να πάνε ακόμη χειρότερα και δεν προβλέπει αυστηρές ποινές για τους μεγάλους παραβάτες...

Μάλιστα ο ΣΕΒ φροντίζει να ξεκαθαρίσει το τελευταίο, σημειώνοντας ότι οι ελεύθεροι επαγγελματίες και οι αυτοαπασχολούμενοι είναι αυτοί που συνεισφέρουν ελάχιστα στα φορολογικά έσοδα, οπότε... ο νοών νοείτω!

Βεβαίως και οι εργαζόμενοι μπορούν να πουν και κανείς να μην τους λοιδορήσει, ότι καλός φορολογικός νόμος είναι αυτός που φορολογεί το μεγάλο κεφάλαιο και μειώνει τη φορολόγηση των εργαζόμενων. Αρκετά τους έχει φάει το μεγάλο κεφάλαιο...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ