Τετάρτη 13 Απρίλη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 29
ΔΙΕΘΝΗ
ΚΙΝΑ
Επίσκεψη Ρουσέφ με σειρά συμφωνιών

ΠΕΚΙΝΟ.--

Τη δέσμευσή τους για προώθηση της συνεργασίας στον τομέα του εμπορίου και των επενδύσεων σημείωσαν σε κοινή ανακοίνωσή τους η πρόεδρος της Βραζιλίας Ντίλμα Ρουσέφ και ο Κινέζος ομόλογός της Χου Ζιντάο. Οι δυο χώρες υπογραμμίζουν τα θετικά αποτελέσματα της συνεργασίας τους, όσον αφορά το εμπόριο και την οικονομική τους συνεργασία, προσθέτοντας την ικανοποίησή τους για την ταχύτατη ανάπτυξη των εμπορικών δεσμών. Ρουσέφ και Ζιντάο συμφώνησαν να επεκταθούν οι επενδύσεις μέσω συνεργασιών εταιρειών, θεμελίωσης νέων συνεργασιών και ενίσχυση των οικονομικών δεσμών.

Συνολικά υπογράφηκαν περισσότερες από 20 συμφωνίες συνεργασίας στους τομείς της ενέργειας, της τεχνολογίας, της αεροπλοΐας, της εκπαίδευσης, των ορυχείων και της αγροτικής παραγωγής. Η Ντ. Ρουσέφ χαρακτήρισε ιδιαίτερης σημασίας την επίσκεψή της στο Πεκίνο, τονίζοντας ιδιαίτερα τους φιλικούς δεσμούς των δύο χωρών. Αξιωματούχοι της κινεζικής κυβέρνησης από την πλευρά τους επαναβεβαιώνουν τη συνεργασία Βραζιλίας - Κίνας υπογραμμίζοντας τα θετικά της αποτελέσματα στις επενδύσεις, υποστηρίζοντας ότι τα όποια προβλήματα μεταξύ των δύο χωρών ήταν «προσωρινά και περιορισμένα».

Η Ντ. Ρουσέφ θα παραμείνει για τέσσερις μέρες ακόμα στην Κίνα, διάστημα στο οποίο θα συμμετάσχει και στην τρίτη σύνοδο του BRICS (Βραζιλία, Ρωσία, Ινδία, Κίνα και Νότια Αφρική), που θα πραγματοποιηθεί τις αμέσως επόμενες μέρες.

Για την Κίνα αναχώρησε χτες και ο Ινδός πρωθυπουργός, Μανμόχαν Σινγκχ, με την ατζέντα των συνομιλιών να αφορά επίσης στην ενίσχυση των οικονομικών συνεργασιών.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ