Πέμπτη 14 Απρίλη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ
Ελεγχοι επιστροφής ΦΠΑ σε αγρότες

Στους αγρότες απλώνει η κυβέρνηση τα δίχτυα των φορολογικών ελέγχων, προκειμένου να εξασφαλίσει, με κάθε μέσο και τρόπο, έσοδα ή να περικόψει δαπάνες, προς χάριν των στόχων του μνημονίου.

Με εγκύκλιο που απέστειλε χτες το υπουργείο Οικονομικών κάνει γνωστό ότι προχωρεί σε έλεγχο των δηλώσεων κατ' αποκοπή επιστροφής ΦΠΑ στους αγρότες, προκειμένου να διαπιστωθεί αν υπάρχουν φορολογικές παραβάσεις, με το πρόσχημα ότι «δημιουργούνται βάσιμες υπόνοιες ότι τα φορολογικά στοιχεία δεν αφορούν πραγματικές συναλλαγές». Και επειδή υπάρχουν αυτές οι υποψίες, καλούνται οι εφορίες να μη στηρίζονται μόνο στις δηλώσεις, αλλά να «λαμβάνονται υπόψη οποιαδήποτε στοιχεία, όπως καλλιεργούμενη έκταση που δηλώνεται στη φορολογία εισοδήματος εφόσον αυτή υποβάλλεται στην ίδια ΔΟΥ, ύψος συναλλαγής, προηγούμενη συμπεριφορά του αγρότη κλπ.».

Οι στόχοι της κυβέρνησης είναι ολοφάνεροι. Την ώρα που προσφέρουν αφειδώς διάφορες φοροαπαλλαγές προς το κεφάλαιο, την ώρα που αφήνουν να οργιάζει η φοροδιαφυγή στις μεγάλες επιχειρήσεις, την ώρα που μειώνουν συνεχώς τους φορολογικούς συντελεστές για τη φορολόγηση των κερδών, προσπαθούν να καλύψουν τα ελλείμματα των δημοσίων εσόδων, ανοίγοντας μέτωπο στους μικρομεσαίους αγρότες, οι οποίοι στην πραγματικότητα βρίσκονται σε συνθήκες συνεχούς περιθωριοποίησης και φτωχοποίησης.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ