Σάββατο 16 Απρίλη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΠΑΙΔΕΙΑ
ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΣΠΟΥΔΑΣΤΩΝ ΣΤΕΦ ΤΕΙ ΠΕΙΡΑΙΑ
Κλιμάκωση του αγώνα

Κλιμάκωση της πάλης τους σχεδιάζουν οι σπουδαστές της Σχολής Τεχνολογικών Εφαρμογών (ΣΤΕΦ) του ΤΕΙ Πειραιά, που απαιτούν άμεση χρηματοδότηση και του ΤΕΙ Πειραιά και συνολικά των ΤΕΙ, μόνιμο εκπαιδευτικό προσωπικό, κανένας σπουδαστής έξω απ' το εργαστήριο και τα μαθήματα θεωρίας καμία επιχειρηματική δραστηριότητα επίσης, ούτε εργολαβίες στην Ανώτατη Εκπαίδευση κ.ά.

Οι σπουδαστές έχουν αποφασίσει τη συμμετοχή στην πρωτομαγιάτικη απεργία με τα μπλοκ του ΠΑΜΕ και την προώθηση κοινής δράσης με τους συλλόγους καθηγητών και υπόλοιπους εργαζόμενους του ΤΕΙ Πειραιά.

Χτες εκ μέρους των σπουδαστών έκανε δηλώσεις σε μέσα ενημέρωσης ο Πασχάλης Καγιάννης, που αναφέρθηκε στα προβλήματα που υπάρχουν στο ΤΕΙ Πειραιά, όπως και στα περισσότερα ιδρύματα της χώρας. Ο Π. Καγιάννης σχολιάζοντας την «κόντρα» μεταξύ του υπουργείου Παιδείας και της διοίκησης του ιδρύματος σημείωσε: «Μπαίνει και η λογική της διαφάνειας, κατά πόσο δηλαδή το ΤΕΙ Πειραιά έδωσε τα χρήματα εκεί που έπρεπε. Εμείς δεν πέφτουμε σε αυτή την παγίδα, γιατί ανεξάρτητα απ' αυτό και πριν 5 και πριν 6 χρόνια ο προϋπολογισμός δεν αρκούσε στο κάτω - κάτω. Στη λογική, μάλιστα, αυτή της διαφάνειας έχουν κόψει μισθούς, συντάξεις, άρα δεν πρέπει να πέσουμε σε αυτήν την παγίδα, αλλά απ' την άλλη ούτε στοιχιζόμαστε με ένα δήθεν αγώνα, που πιο πολύ με γκρίνια μοιάζει, απ' τον πρόεδρο του ΤΕΙ Πειραιά και τη διοίκηση, που τα προηγούμενα χρόνια ψήφιζαν τους προϋπολογισμούς, ανεξάρτητα απ' τις αντιδράσεις των σπουδαστών».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ