Σάββατο 16 Απρίλη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΠΑΙΔΕΙΑ
Αποφάσεις για οργανωμένο φοιτητικό - σπουδαστικό κίνημα

Σύλλογοι φοιτητών και σπουδαστών συζητούν για τους όρους διεξαγωγής των εκλογών τους

Οι δυνάμεις του Μετώπου Αγώνα Σπουδαστών καλούν τους φοιτητές και τους σπουδαστές να πάρουν την υπόθεση στα χέρια τους, ώστε να υπάρχει ένα οργανωμένο φοιτητικό και σπουδαστικό κίνημα. Στο Φυσικό Αθήνας έγινε την Τρίτη εκλογοαπολογιστική Γενική Συνέλευση φοιτητών, μετά από συλλογή υπογραφών. Οι δυνάμεις του ΜΑΣ είχαν καταθέσει πρόταση για εκλογοαπολογιστική συνέλευση, την οποία οι άλλες δυνάμεις αρνήθηκαν. Οι Επιτροπές Αγώνα του ΜΑΣ κάλεσαν τους φοιτητές να ψηφίσουν κανονισμό εκλογών, τον οποίο θα υλοποιήσουν. Οι άλλες δυνάμεις που ήταν στη Συνέλευση (ΕΑΑΚ, ΣΥΝ) υποστήριξαν ότι δεν έχει νόημα η εκλογοαπολογιστική, υποστήριζαν πως δε χρειάζεται όλη αυτή η διαδικασία και αρνήθηκαν να μπούνε στην ψηφοφορία. Παρ' όλα αυτά η πλειοψηφία της Συνέλευσης ψήφισε τον εκλογικό κανονισμό που πρότεινε το ΜΑΣ.

Στον εκλογικό κανονισμό, που ψήφισαν οι φοιτητές, προτείνεται οι εκλογές στο σύλλογο να γίνουν την Τετάρτη 18 Μάη 2011 στο παλιό Χημείο, με το σύστημα της απλής αναλογικής. Ορίζεται τα λευκά να καταμετρούνται στα έγκυρα ψηφοδέλτια και με βάση αυτό να γίνει η κατανομή των εδρών για τα ΔΣ, τα όργανα του τμήματος, για αντιπροσώπους στο Πανσπουδαστικό Συνέδριο. Επίσης, υπάρχει πρόβλεψη για τους εκλογικούς καταλόγους, ενώ ορίζεται ο ρόλος της εφορευτικής επιτροπής και αναφέρεται χαρακτηριστικά: «Η εφορευτική επιτροπή θα ψηφιστεί από την εκλογοαπολογιστική συνέλευση και τα μέλη της δεν μπορούν να είναι υποψήφιοι στις εκλογές. Να αποτελείται από έναν (1) από κάθε παράταξη που συμμετέχει στο απερχόμενο ΔΣ του συλλόγου». Τέλος, υπογραμμίζεται πως «τα ονόματα των υποψηφίων κάθε παράταξης πρέπει να κατατεθούν στο απερχόμενο ΔΣ το αργότερο 24 ώρες πριν την έναρξη της διαδικασίας των εκλογών του συλλόγου. Τα ψηφοδέλτια να είναι στο 4πλάσιο (τετραπλάσιο) των εδρών του Διοικητικού Συμβουλίου».

Σε συλλόγους των ΤΕΙ

Προχτές έγινε εκλογοαπολογιστική Συνέλευση και στη Σχολή Γραφικών Τεχνών και Καλλιτεχνικών Σπουδών (ΣΓΤΚΣ) του ΤΕΙ Αθήνας, όπου παρόλο που οι δυνάμεις των ΕΑΑΚ και «αντιεξουσιαστών» προσπάθησαν να τη «σπάσουν», οι σπουδαστές ψήφισαν απολογισμό του απερχόμενου ΔΣ και κανονισμό για τις εκλογές.

Στις 13 Μάη πραγματοποιήθηκε εκλογοαπολογιστική Γενική Συνέλευση και στο Σύλλογο Σπουδαστών Τεχνολογίας Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών ΤΕΙ Καλαμάτας (παράρτημα Σπάρτης), όπου συζήτησε τον απολογισμό του απερχόμενου ΔΣ, τον οικονομικό απολογισμό της χρονιάς που πέρασε, τον κανονισμό διεξαγωγής εκλογών. Αποφασίστηκε οι εκλογές να γίνουν στις 18 Μάη, εκλέχτηκε εφορευτική επιτροπή και ορίστηκε: «Οι εκλογές θα διεξαχθούν με βάση το μητρώο των μελών που έχουν εγγραφεί με έγγραφες αιτήσεις στο σύλλογο και θα συνεχίσουν να γράφονται μέχρι και τις 16 Μάη, που θα κλείσει οριστικά ο εκλογικός κατάλογος».

Στη συνέχεια αναφέρεται: «Καλούμε όλους τους φοιτητές - σπουδαστές σε κάθε γωνιά της χώρας να κάνουν υπόθεσή τους τις εκλογοαπολογιστικές συνελεύσεις για τη διεξαγωγή των εκλογών των συλλόγων τους. Να διεξαχθούν εκλογές που θα οδηγήσουν στη συγκρότηση ΔΣ και στην επανίδρυση των ΕΦΕΕ - ΕΣΕΕ. Να βάλουν πλάτη στο να λειτουργήσουν και να αποκτήσουν ζωντάνια οι σύλλογοι, αξιοποιώντας και την ψήφο τους».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Εμπόδια στις αρχαιρεσίες βάζει το απερχόμενο ΔΣ (2015-09-17 00:00:00.0)
Οι πρώτες εκλογές του Συλλόγου στις 21, 22 και 23 Γενάρη (2014-01-18 00:00:00.0)
Εκλογοαπολογιστική συνέλευση την Κυριακή (2013-05-17 00:00:00.0)
Εκλογοαπολογιστική συνέλευση την Κυριακή (2013-05-12 00:00:00.0)
Για τις εκλογές στο Σύλλογο του ΤΕΙ Λαμίας (2013-04-12 00:00:00.0)
Ολοι στη Γενική Συνέλευση (2000-11-22 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ