Πέμπτη 21 Απρίλη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Να πληγούν αγιάτρευτα

«

Λαγός» του αστικού πολιτικού συστήματος και των σχεδίων για αναμόρφωσή του, προκειμένου να χειραγωγηθεί η λαϊκή δυσαρέσκεια για την κυρίαρχη πολιτική, αναδεικνύεται ο πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ., Γ. Καρατζαφέρης. Χτες, σε συνέντευξη στον ρ/σ «ΦΛΑΣ», αφού έπλεξε το εγκώμιο μιας κυβέρνησης «οικουμενικής αντίληψης», ζήτησε απ' το λαό να συνδράμει ο ίδιος για την ευόδωση των σχετικών σχεδιασμών, με το να μη δώσει σε κανένα κόμμα τη δυνατότητα σχηματισμού αυτοδύναμης κυβέρνησης στις εκλογές, όποτε αυτές γίνουν. «Οπότε αναγκαστικά ο κ. Σαμαράς, ο κ. Παπανδρέου, και όλοι αυτοί θα πάνε σε μια συνεργασία», είπε. Διευκρίνισε ακόμα ότι σε μια τέτοια κυβέρνηση θέση έχει βεβαίως ο ΛΑ.Ο.Σ. και η ΔΗΜ.ΑΡ. του Φ. Κουβέλη. Καμιά πρωτοτυπία δεν διεκδικεί ο ΛΑ.Ο.Σ. στην προσπάθειά του να συμβάλει με αναβαθμισμένο ρόλο στη θωράκιση του αστικού πολιτικού συστήματος, καλώντας μάλιστα το λαό να γίνει συνένοχος σ' αυτό.

Ξέρει πως οποιοδήποτε κυβερνητικό σχήμα με τα αστικά κόμματα και τις παραφυάδες τους, θα συνεχίσει με αξιώσεις την ίδια αντιλαϊκή πολιτική, απέναντι στην οποία, με όρους στρατηγικής, στέκεται μόνο το ΚΚΕ. Γι' αυτό ο Καρατζαφέρης ομολογεί στην ίδια συνέντευξη ότι το ΚΚΕ «ποντάρει στο χάος (...) πιστεύει σε έναν τρίτο γύρο (...) είναι έξω από την σύνθεση, είναι στην αφαίρεση, τα γιαουρτώματα δεν παράγουν την πολιτική». Συκοφαντεί το ΚΚΕ γιατί φοβάται τη δύναμή του, την αυξανόμενη επιρροή του στο λαό. Ξέρουν πως το ΚΚΕ είναι το βασικό εμπόδιο στα αντιλαϊκά τους σχέδια, τα οποία εμπεριέχουν και την αναμόρφωση του πολιτικού τους συστήματος σε πιο αντιδραστική κατεύθυνση. Αποδίδουν στο ΚΚΕ μορφές πάλης και απόψεις που καμιά σχέση δεν έχουν με τη δράση του, για να λοιδορήσουν το οργανωμένο λαϊκό κίνημα, στο οποίο πρωτοστατεί.

Ο λαός πρέπει να τους τιμωρήσει. Με την πάλη και την ψήφο του, όποτε κι αν γίνουν εκλογές. Να αξιοποιήσει και την κάλπη για να αποσταθεροποιήσει παραπέρα το αστικό πολιτικό σύστημα, να καταφέρει αγιάτρευτα πλήγματα στα κόμματα του κεφαλαίου.


Β. Π.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ