Πέμπτη 21 Απρίλη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΕΞΩ ΟΙ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΕΣ ΑΠΟ ΤΗ ΛΙΒΥΗ
ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΕΣ ΤΗΣ ΓΕΡΜΑΝΙΑΣ
Να σταματήσει η ιμπεριαλιστική επέμβαση

Με ανακοίνωσή τους, οι Ελληνικές Κοινότητες Σόρντορφ, Ανοβέρου, Δρέσδης, Αουγκσμπουρκ, Ερλαγκεν, Κάρλσφελντ, καταγγέλλουν τον ιμπεριαλιστικό πόλεμο στη Λιβύη.

Σε αυτή σημειώνουν: «Καταγγέλλουμε την επέμβαση του ιμπεριαλισμού στη Λιβύη με πρωταγωνιστές τη Γαλλία, τη Βρετανία και τις ΗΠΑ, στα πλαίσια του ΝΑΤΟ. Τα προσχήματα που χρησιμοποιούν είναι υποκριτικά, καθώς μοναδικός τους στόχος είναι ο φυσικός πλούτος της Λιβύης και κυρίως το πετρέλαιο και το φυσικό αέριο. Αλλωστε μέχρι χτες ο Καντάφι στηριζόταν σύσσωμα από όλους αυτούς που σήμερα επιτίθενται στο λαό της Λιβύης.

Η ελληνική κυβέρνηση έχει μεγάλες ευθύνες. Συμμετέχει στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο κατά του λαού της Λιβύης, κόντρα στη λαϊκή θέληση. Οι Ελληνες μετανάστες της Γερμανίας μαζί με τους υπόλοιπους μετανάστες από άλλες χώρες και το Γερμανικό λαό πρέπει άμεσα με τη δράση τους να εναντιωθούν και να καταδικάσουν την επίθεση, η οποία δεν είναι τίποτα άλλο παρά η έκφραση του ίδιου του συστήματος που φορτώνει τα βάρη της καπιταλιστικής κρίσης στους εργαζόμενους.

Ζητάμε να σταματήσει αμέσως η επέμβαση. Να κλείσουν οι στρατιωτικές βάσεις, τόσο σε Ελλάδα όσο και Γερμανία. Να μην υπάρξει συμμετοχή οποιασδήποτε μορφής. Αμεση απεμπλοκή και των δύο χωρών!»


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ