Πέμπτη 21 Απρίλη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΤΑΞΙΚΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΠΕΙΡΑΙΑ
Δυναμικά στη μάχη της οικονομικής εξόρμησης του ΠΑΜΕ

Επί ποδός βρίσκονται τα ταξικά σωματεία του Πειραιά, εργαζόμενοι όλων των κλάδων, συνολικά οι δυνάμεις που συστρατεύονται με το ΠΑΜΕ, δίνοντας με αποφασιστικότητα και ενθουσιασμό, σε κάθε χώρο δουλειάς, αλλά και στις εργατογειτονιές, τη μάχη για την επιτυχία της οικονομικής εξόρμησης του Μετώπου, με πρώτο σταθμό την 1η Μάη, όπου ο στόχος είναι να έχει καλυφθεί το 30% του πλάνου. Η μάχη για την οικονομική εξόρμηση γίνεται συνδυασμένα με το άνοιγμα των ταξικών δυνάμεων στους τόπους δουλειάς για την προετοιμασία της απεργίας της Εργατικής Πρωτομαγιάς, όπου στον Πειραιά η απεργιακή συγκέντρωση θα γίνει στις 11 το πρωί στην πλατεία Κοραή και για την απεργία στις 11 του μήνα.

Ο Νίκος Ξουράφης, μέλος της Εκτελεστικής Γραμματείας του ΠΑΜΕ και πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Πειραιά, ανέφερε ότι ήδη ετοιμάζονται μια σειρά εκδηλώσεις για τη βδομάδα που έρχεται σε εργασιακούς χώρους αφιερωμένες στην 1η Μάη, όπου ταυτόχρονα θα αναδεικνύεται ότι η οικονομική ενίσχυση του Μετώπου είναι υπόθεση των ίδιων των εργαζομένων. Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι ότι Πέμπτη και Παρασκευή, 28 και 29 Απρίλη αντίστοιχα, έχουν προγραμματιστεί δίωρες στάσεις εργασίας, για την προετοιμασία της μεγάλης απεργίας της 1ης Μάη σε όλα τα εργοστάσια ελαιουργοσαπουνοποιίας. Στα πλαίσια των εκδηλώσεων θα γίνει προβολή dvd για την Εργατική Πρωτομαγιά, έκθεση φωτογραφίας και άλλα, ενώ θα διακινηθούν και οι λαχνοί της οικονομικής εξόρμησης.


Οπως ανέφερε Ν. Ξουράφης, παρά τις δύσκολες συνθήκες κάτω από τις οποίες γίνεται η οικονομική εξόρμηση, τα μηνύματα που έρχονται από τους χώρους δουλειάς και τα μέχρι σήμερα θετικά αποτελέσματα που καταγράφονται, δείχνουν ότι ο Πειραιάς την 1η Μάη θα έχει υπερκαλύψει το 30% του πλάνου. Να σημειωθεί ότι η οικονομική εξόρμηση του ΠΑΜΕ - που δίνεται με τη μορφή της λαχειοφόρου - θα ολοκληρωθεί στις 12 Ιούλη. Ο κάθε λαχνός στοιχίζει 5 ευρώ. Το πρώτο αυτοκίνητο της λαχειοφόρου θα κερδίσει ο πρώτος λαχνός της κλήρωσης του Λαϊκού Λαχείου της 5ης Ιούλη και το δεύτερο αυτοκίνητο ο πρώτος λαχνός της κλήρωσης της 12ης Ιούλη του 2011.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ