Πέμπτη 28 Απρίλη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Νέα φοροεπιδρομή με όχημα τις «αστοχίες» για το 2011

Από «μηδενική βάση» όλες οι φοροελαφρύνσεις. «Μικρή αποδοτικότητα» από τα περσινά μέτρα «διαπιστώνει» το υπουργείο Οικονομικών

Νέες τρανταχτές ανατιμήσεις σε ειδικούς και άλλους φόρους, κατάργηση και κόψιμο για φοροελαφρύνσεις που ισχύουν μέχρι σήμερα και μειώνουν το φόρο της λαϊκής οικογένειας, έχει στα σκαριά η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ. Με σαθρό πρόσχημα τα κρατικά ελλείμματα και χρέη που αφήνει πίσω της η εγκληματική πολιτική σε όφελος της πλουτοκρατίας, ομολογούν πλέον ότι ξεκινούν από «μηδενική βάση», ότι επανασχεδιάζουν τη φορολογική πολιτική, την «αποδοτικότητα» των μέτρων που εγκαινίασαν με το περσινό φορολογικό νόμο για τα προσωπικά εισοδήματα μισθωτών, συνταξιούχων, αυτοαπασχολούμενων.

Ηδη βλέπουν - και τις ομολογούν - νέες αστοχίες στο μάζεμα των φορολογικών εσόδων και για το 2011, σε συνέχεια των ελλειμμάτων που ανακάλυψαν από το 2010. Ολα μαζί σκοπεύουν να τα φορτώσουν στα φετινά λαϊκά εισοδήματα. Είναι απόλυτα βέβαιο ότι πλέον δεν τους επαρκεί ούτε και το πρόσθετο κονδύλι με τα ακόμη 3 δισ. ευρώ, που τις προάλλες ανακοίνωσαν για το 2011. Κυβερνητικοί παράγοντες στρώνουν το χαλί, σημειώνοντας ότι εξετάζεται η αποδοτικότητα μέτρων που ήδη ισχύουν, όπως σύνδεση (επί της ουσίας κουτσούρεμα) του αφορολόγητου ορίου μισθωτών - συνταξιούχων με την αξία των αποδείξεων λιανικής, εφαρμογή νέας κοπής «τεκμηρίων διαβίωσης» σε βάρος των λαϊκών νοικοκυριών κ.ά.

Για να χρυσώσει το χάπι, την ερχόμενη βδομάδα, το υπουργείο Οικονομικών θα παρουσιάσει το σχέδιο για την «αντιμετώπιση της φοροδιαφυγής», με άξονες τα πλάνα των φοροελέγχων που σχεδιάζουν, την οργάνωση του ελεγκτικού μηχανισμού μέσα και από συγχωνεύσεις ΔΟΥ και υπηρεσιών του υπουργείου Οικονομικών κ.ά. Για την εξειδίκευση του «πακέτου», έγινε χτες σύσκεψη με τους υπουργούς Οικονομικών, Περιφερειακής Ανάπτυξης, Δικαιοσύνης και Προστασίας του Πολίτη και για θέματα που αφορούν στην εφαρμογή του νόμου για τον «οικονομικό εισαγγελέα», τη «φορολογική αστυνομία» κ.ά.

Για παραπέρα συνεννοήσεις με την κυβέρνηση σχετικά με το «μεσοπρόθεσμο στρατηγικό πλαίσιο» την ερχόμενη εβδομάδα έρχονται στην Αθήνα τα πρώτα από τα κλιμάκια της τρόικας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ