Τρίτη 3 Μάη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΠΡΟΚΛΗΤΙΚΗ ΠΡΟΒΟΛΗ ΚΑΙ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΒΡΕΤΑΝΙΚΟΥ ΓΑΜΟΥ
Βαθύς Μεσαίωνας ξεχείλισε από τα αστικά ΜΜΕ

Απεριόριστος τηλεοπτικός χρόνος για τα λείψανα της προϊστορίας, όταν για τους εργατικούς αγώνες δεν περισσεύει ούτε λεπτό

Βαθύς Μεσαίωνας ξεχείλισε από τα κανάλια της ντόπιας αστικής τάξης, με αφορμή το βρετανικό γάμο την περασμένη Παρασκευή. Επί ώρες, από τα αστικά ΜΜΕ και σε απευθείας μετάδοση από τη Μ. Βρετανία, παρέλαυναν βασιλιάδες, βγαλμένοι από τα πιο σκοτεινά χρόνια της ανθρωπότητας, περιφέροντας τη σήψη της προϊστορίας. Μαζί και οι σημερινοί εκπρόσωποι της αστικής τάξης, που διευθύνουν την επίθεση σε βάρος των λαών, για λογαριασμό των σύγχρονων μονοπωλίων.

Ολοι αυτοί βρήκαν φιλόξενο χώρο και απεριόριστο τηλεοπτικό χρόνο προβολής από τα κανάλια των αστών στην Ελλάδα, τα οποία για τις εργατικές κινητοποιήσεις και τις θέσεις του ΚΚΕ δεν έχουν να διαθέσουν ούτε ένα λεπτό. Τηλεοπτικοί και ραδιοφωνικοί σταθμοί, όπως ο ΣΚΑΪ και άλλοι, μετέδωσαν απευθείας το γάμο και αφιέρωσαν στο θέμα μεγάλο μέρος των εκπομπών και των δελτίων ειδήσεων, με διθυραμβικά σχόλια για τη βασιλεία. Χλεύασαν με αποτρόπαιο και κυνικό τρόπο τη λαϊκή οικογένεια, επιδεικνύοντας τη χλιδή των υπολειμμάτων της φεουδαρχίας που αποκτήθηκε με το αίμα και τα ανείπωτα βάσανα δεκάδων λαών.

Τη χλιδή μιας μοναρχίας που έχει βάψει τα χέρια της με το αίμα εκατομμυρίων ανθρώπων στην Ασία, στην Αφρική, στην Ευρώπη, στην Κύπρο, στην Ελλάδα. Μ' αυτόν τον τρόπο επιχείρησαν να την καθαγιάσουν στο χυδαίο λάιφ στάιλ που αφορά μόνο τη δική τους κοινωνία. Την κοινωνία της αστικής τάξης που ευθύνεται για τα βάσανα εκατομμυρίων εργαζομένων, που αγωνίζονται καθημερινά ενάντια στην εξαθλίωση και την πείνα. Φανέρωσαν και μ' αυτόν τον τρόπο ότι τους χωρίζει χάος από τους εργαζομένους και τις σύγχρονες ανάγκες τους.

Το ΚΚΕ

Σχόλιο για την προκλητική προβολή και αξιοποίηση του βρετανικού γάμου εξέδωσε την Παρασκευή το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ. Σ' αυτό σημειώνει: «Αηδία και αποστροφή προκαλεί η απίστευτη προβολή στην Ελλάδα, όπου οι λαϊκές οικογένειες δεινοπαθούν από την ανεργία και τη φτώχεια, του γάμου των απομειναριών του μεσαίωνα, τον οποίο η ιστορικά ξεπερασμένη αστική τάξη της Βρετανίας και της Ευρώπης τιμά και επιδεικνύει προκλητικά. Αυτοί να χαίρονται τη σήψη τους, οι λαοί όμως έχουν χρέος να ξεμπερδεύουν μαζί τους».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ