Τετάρτη 4 Μάη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΑΥΞΗΣΗ ΩΡΩΝ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ
Ξεκίνησε η συζήτηση στη Βουλή

Κατά του νομοσχεδίου τάχθηκε η εισηγήτρια του ΚΚΕ Β. Νικολαΐδου

Σε νέα επίθεση κατά των δικαιωμάτων των δημοσίων υπαλλήλων προχωράει η κυβέρνηση με την αύξηση των ωρών εργασίας τους χωρίς αύξηση των αμοιβών τους που προβλέπεται στο νομοσχέδιο για «την ηλεκτρονική διακυβέρνηση» που από χτες συζητείται στην αρμόδια κοινοβουλευτική επιτροπή.

Καταγγέλλοντας το νέο κρούσμα αντεργατικής επίθεσης και καταψηφίζοντας συνολικά το νομοσχέδιο, η εισηγήτρια του ΚΚΕ Β. Νικολαΐδου τόνισε ότι η αύξηση των ωρών εργασίας χωρίς αύξηση των αποδοχών δεν είναι το μισάωρο ή οι δυόμισι ώρες όπως ισχυρίζεται η κυβέρνηση. Στην ουσία, είπε, έχουμε να κάνουμε με αύξηση ωρών εργασίας που θα αρχίζουν από τις δυόμισι έως και 10 την εβδομάδα. Είναι χαρακτηριστικό, ανέφερε, ότι στους νηπιαγωγούς η αύξηση των ωρών θα είναι 10, ενώ η σύμπτυξη των παιδικών σταθμών που προωθείται θα έχει τραγικές επιπτώσεις για τα μικρά παιδιά και οι σταθμοί θα μετατραπούν σε πάρκινγκ και αποθήκες παιδιών.

Εχουμε να κάνουμε, τόνισε, με νέο ξεζούμισμα των εργαζομένων οι οποίοι πρέπει να αντιδράσουν άμεσα και έντονα.

Αναφερόμενη στις διατάξεις για την ηλεκτρονική διακυβέρνηση στο Δημόσιο, υπογράμμισε ότι κανένας δεν είναι αντίθετος με την τεχνολογία, αλλά το θέμα είναι πώς αυτήν χρησιμοποιείται, αφού στον καπιταλισμό την στρέφουν κατά των δικαιωμάτων των εργαζομένων. Εθεσε δε θέμα ασφάλειας των προσωπικών δεδομένων των πολιτών που θα συγκεντρώνει το κράτος με την υποβολή των ηλεκτρονικών δηλώσεων.

Yπερασπιζόμενος την αύξηση των ωρών εργασίας των δημοσίων υπαλλήλων, ο υπουργός Εσωτερικών Γ. Ραγκούσης ισχυρίστηκε ότι είναι αυτονόητο να κάνουμε τις ώρες εργασίας στο Δημόσιο όσες είναι στον ιδιωτικό και επιτέθηκε σε όσους διαφωνούν, κάνοντας προκλητικά λόγο για «μικροπολιτικούς υπολογισμούς και για άρνηση που θα βρει την οργή της κοινωνίας». Είπε δε ότι το νομοσχέδιο για την «ηλεκτρονική διακυβέρνηση» είναι μέρος μιας συνολικής προσπάθειας για την ανασυγκρότηση του κράτους και ανακοίνωσε νέα μέτρα κατά των δημοσίων υπαλλήλων με το νόμο για το πειθαρχικό δίκαιο με το οποίο όπως ισχυρίστηκε θα καταργείται η «ατιμωρησία».

Κατά του νομοσχεδίου τάχθηκαν η ΝΔ, ο ΛΑ.Ο.Σ. και ο ΣΥΡΙΖΑ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ