Τετάρτη 4 Μάη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΚΑΡΔΙΤΣΑ
Συγκέντρωση ενάντια στις επαίσχυντες συμβάσεις

Στιγμιότυπο από τη χτεσινή παρέμβαση
Στιγμιότυπο από τη χτεσινή παρέμβαση
Με αγωνιστική συγκέντρωση χτες το απόγευμα έξω από το ξενοδοχείο «Κιέριον» και πορεία στους δρόμους της πόλης, οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ, στην Καρδίτσα, απαίτησαν από την εργοδοσία να πάρει πίσω την κατάπτυστη επιχειρησιακή σύμβαση και τις τρεις απολύσεις εργαζομένων που έκανε πριν λίγο καιρό. Στα πλαίσια της κινητοποίησης, αντιπροσωπεία της τοπικής Γραμματείας του ΠΑΜΕ συναντήθηκε με έναν εκ των ιδιοκτητών του ξενοδοχείου, ο οποίος όχι μόνο εξέφρασε την εμμονή του να εφαρμόσει τη σύμβαση, αλλά ούτε λίγο ούτε πολύ είπε ότι οι εργαζόμενοι πρέπει να του χρωστάνε χάρη, λέγοντας προκλητικά ότι «είναι ευεργέτης της Καρδίτσας». Τη στάση του κατήγγειλαν οι εκπρόσωποι του ΠΑΜΕ, διαμηνύοντας την αποφασιστικότητα του ταξικού συνδικαλιστικού κινήματος να σταθεί εμπόδιο στην εφαρμογή της σύμβασης και, γενικότερα, στην καταστρατήγηση των εργατικών δικαιωμάτων.

Υπενθυμίζουμε ότι από το εν λόγω ξενοδοχείο ξεκινάει η υπογραφή και η εφαρμογή των επιχειρησιακών συμβάσεων εργασίας με τη θετική γνωμοδότηση του Συμβουλίου Κοινωνικού Ελέγχου του Σώματος Επιθεώρησης Εργασίας (ΣΚΕΕΕ) μέσω των οποίων η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ και η τρόικα επιχειρούν την πλήρη κατάργηση των εργατικών δικαιωμάτων. Τη σύμβαση με την εταιρεία, που θα διαρκέσει ένα χρόνο και προβλέπει μείωση 12% στις αποδοχές των εργαζομένων, υπογράφει το κλαδικό σωματείο, ο Σύνδεσμος Υπαλλήλων Ξενοδοχείων Υπνου Νομού Καρδίτσας, του οποίου πρόεδρος εμφανίζεται ο Γ. Μπαλατσούκας, ο οποίος - όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Γραμματεία Καρδίτσας του ΠΑΜΕ - δεν είναι πλέον εργαζόμενος, αλλά έχει γίνει ξενοδόχος...

Ανακοίνωση - καταγγελία για την υπογραφή της επιχειρησιακής σύμβασης εξέδωσε και το Συνδικάτο Εργατοϋπαλλήλων Επισιτισμού Τουρισμού Ξενοδοχείων και Συναφών Επαγγελμάτων Νομού Αττικής. «Η αξιοποίηση όλων των τελευταίων αντεργατικών εγκλημάτων της κυβέρνησης από τον εργοδοτικό συνδικαλισμό - επισημαίνει - ήταν απλά θέμα χρόνου». Και τονίζει ότι «αναδεικνύεται για ακόμη μια φορά η ανάγκη για άμεση αλλαγή συσχετισμού δυνάμεων στα Συνδικάτα που σήμερα κυριαρχεί ο κυβερνητικός και εργοδοτικός συνδικαλισμός που είναι μέρος του προβλήματος».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ