Πέμπτη 5 Μάη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΠΑΙΔΕΙΑ
ΣΥΝΤΟΜΑ ΝΕΑ

*** Οι μαθητές που δεν επιθυμούν να διαγωνιστούν για μια θέση στα πανεπιστήμια και τα ΤΕΙ και που θέλουν να πάρουν απολυτήριο Λυκείου χωρίς να δώσουν πανελλαδικές εξετάσεις, θα πρέπει να καταθέσουν τη σχετική αίτηση μέχρι τη Δευτέρα 9 Μάη 2011 στο διευθυντή του Λυκείου τους. Υπενθυμίζουμε ότι οι μαθητές της Γ' τάξης των ημερήσιων Γενικών Λυκείων έχουν από φέτος αυτή τη δυνατότητα απόκτησης απολυτηρίου χωρίς πανελλαδικές, αλλά θα εξετάζονται σε επίπεδο σχολικής μονάδας στα ίδια μαθήματα, με θέματα που θα επιλέγονται από το σύλλογο διδασκόντων.

*** Αύριο οι συμβασιούχοι σε πανεπιστήμια και ΤΕΙ έχουν πανελλαδική κινητοποίηση στο υπουργείο Παιδείας, στις 11 το πρωί, για το άθλιο εργασιακό καθεστώς που δουλεύουν (ελαστικές εργασιακές σχέσεις, συμβάσεις που σπάνε σε πολλούς εργαζόμενους, καθυστερήσεις πληρωμών για μήνες, αδιόριστα μέλη ΔΕΠ που έχουν εκλεγεί, πάγωμα νέων θέσεων ΔΕΠ και ΕΠ κ.ά.). Πρόκειται για σχέσεις εργασίας που «ταιριάζουν» και στα σχέδια της κυβέρνησης για Πανεπιστήμιο ΑΕ. Στην κινητοποίηση καλούν Κινήσεις συμβασιούχων πανεπιστημιακών του ΠΔ 407/80 από τα Ιδρύματα Αιγαίου, Θεσσαλίας, Πατρών, ΑΠΘ, Ιωαννίνων, Κρήτης και οι Σύλλογοι Εκτάκτου Εκπαιδευτικού Προσωπικού των ΤΕΙ Πειραιά, Θεσσαλονίκης, Πάτρας, καθώς και η Πρωτοβουλία μελών ΔΕΠ υπό αναμονή τοποθέτησης. Την ίδια μέρα, στις 6.30 το απόγευμα, στη Νομική, θα γίνει εκδήλωση για το θέμα.

*** Σε παν-περιστεριώτικη συγκέντρωση ενάντια στο «νέο» σχολείο της αγοράς, της υποταγής και της ημιμάθειας καλεί, αύριο, Παρασκευή, η Ενωση Γονέων Περιστερίου. Η κινητοποίηση πραγματοποιείται στις 7 το απόγευμα στην πλατεία Δημαρχείου, «για να διαμαρτυρηθούμε, να διατρανώσουμε την απαίτησή μας, να αναστρέψουμε την κατάσταση», όπως αναφέρεται στο σχετικό κάλεσμα. «Κανένας υποβιβασμός, καμία σύμπτυξη - συγχώνευση - κατάργηση σχολείων! Δουλειά για όλους, μόρφωση, υγεία, την κρίση να πληρώσει η πλουτοκρατία! Δεν πρέπει να το επιτρέψουμε! Δε θα περάσει το σχολείο της αγοράς!», αναφέρει το ΔΣ της Ενωσης Γονέων.

*** Συνεχίζονται οι κινητοποιήσεις στη Θεσσαλία ενάντια στις συγχωνεύσεις - καταργήσεις σχολείων που αποφάσισε η κυβέρνηση, ενώ έντονες αντιδράσεις προκαλούν και οι περικοπές δαπανών στη μεταφορά των μαθητών. Σε καταλήψεις των σχολείων προχώρησαν οι γονείς των μαθητών των δημοτικών Μεγάλου Ελευθεροχωρίου, Πραιτωρίου και Δομένικου του Δήμου Ελασσόνας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ