Πέμπτη 5 Μάη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΔΙΕΘΝΗ
ΒΡΕΤΑΝΙΑ
Απεργιακές κινητοποιήσεις των εργαζομένων στο μετρό

ΛΟΝΔΙΝΟ.--

Με 24ωρες απεργιακές κινητοποιήσεις που θα ξεκινήσουν στις 16 Μάη απαντούν οι εργαζόμενοι του μετρό του Λονδίνου στις απολύσεις δύο συναδέλφων τους λόγω της συνδικαλιστικής τους δράσης.

Συνολικά, όπως ανακοίνωσε το συνδικάτο που εκπροσωπεί τους μηχανοδηγούς (RMT), οι απεργιακές κινητοποιήσεις θα ξεκινήσουν τα μεσάνυχτα της 16ης Μάη και συνολικά θα πραγματοποιηθούν έξι 24ωρες απεργίες με τελευταία αυτή που θα πραγματοποιηθεί στις 17 Ιουνίου. Ουσιαστικά, όπως σημειώνει το βρετανικό δίκτυο BBC, οι απεργιακές κινητοποιήσεις που θα πραγματοποιηθούν αποτελούν συνέχεια των κινητοποιήσεων της περσινής χρονιάς για τις συνθήκες εργασίας των εργαζομένων, τις ώρες λειτουργίας των σταθμών εισιτηρίων και της πολιτικής που ακολουθεί η εταιρεία που έχει αναλάβει τη λειτουργία του μετρό, την TFL.

Δείγμα γραφής αυτής της πολιτικής είναι και η ανακοίνωση της εταιρείας για τις απολύσεις, όπου αναφέρει ότι σε αντίθεση με τον ισχυρισμό των εργαζομένων, ο ένας μηχανοδηγός απολύθηκε γιατί παραβίασε τους κανονισμούς ασφαλείας, ενώ ο δεύτερος για καταχρηστική συμπεριφορά σε βάρος των συναδέλφων του. Ολως τυχαίως και οι δύο μηχανοδηγοί υπέπεσαν «σε παραπτώματα» κατά τη διάρκεια της περιφρούρησης της προηγούμενης απεργιακής κινητοποίησης. Εξάλλου, οι δύο απολυμένοι έχουν προσφύγει στο εργατικό δικαστήριο, ενώ στα τέλη της προηγούμενης χρονιάς οι εργαζόμενοι στις γραμμές Northern και Backerloo είχαν επίσης πραγματοποιήσει απεργιακές κινητοποιήσεις για τις απολύσεις.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ