Παρασκευή 6 Μάη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Απολύσεις στη ΣΕΛΜΑΝ

Σε 12 απολύσεις προχώρησε η ΣΕΛΜΑΝ στο εργοστάσιό της στην Κομοτηνή, ενώ σύμφωνα με τα σχέδια της εργοδοσίας οι απολύσεις θα συνεχιστούν το επόμενο διάστημα με στόχο να μειωθεί το προσωπικό τουλάχιστον κατά 30 άτομα. Μέχρι την περασμένη εβδομάδα στο εργοστάσιο της Κομοτηνής απασχολούνταν 160 εργαζόμενοι. Η επιχείρηση απέλυσε 6 εργαζόμενους την περασμένη Παρασκευή 29/4 και άλλους 6 τη Δευτέρα 2/5. Οι εργαζόμενοι μέσα από Γενική Συνέλευση μέσα στο Σαββατοκύριακο θα καθορίσουν τη στάση τους απέναντι στην επίθεση της εργοδοσίας.

Με ανακοίνωσή της η Γραμματεία Ροδόπης του ΠΑΜΕ, σημειώνει: «Η επιχείρηση, επικαλούμενη τη μείωση του τζίρου της, την οικονομική κρίση, προσπαθεί να φορτώσει την κρίση στους εργαζόμενους.

Η κατάσταση αυτή, αποτελεί συνέχεια της στάσης της εργοδοσίας και στο εργοστάσιο της Χαλκίδας και σε συνδυασμό με τη γενικότερη επίθεση κατά των εργασιακών και ασφαλιστικών δικαιωμάτων, δεν αφήνει περιθώριο για αναμονή και ταλάντευση.

Το ΠΑΜΕ καλεί τους εργαζόμενους και τους απολυμένους της ΣΕΛΜΑΝ να οργανώσουν την πάλη τους ενάντια στις απολύσεις, ενάντια στους σχεδιασμούς για νέες απολύσεις, ενάντια στις αντεργατικές μεθοδεύσεις της επιχείρησης. Για να μην περάσει καμία απόλυση. Για μόνιμη και σταθερή δουλειά. ΟΧΙ στις απολύσεις, ΟΧΙ στην τρομοκρατία, την κρίση να πληρώσει η πλουτοκρατία».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ