Παρασκευή 6 Μάη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΚΑΘΑΡΙΣΤΩΝ - ΚΑΘΑΡΙΣΤΡΙΩΝ ΝΟΜΟΥ ΠΕΙΡΑΙΑ ΚΑΙ ΝΗΣΩΝ
Καταγγέλλει τους συμβιβασμένους

Τη στάση της πλειοψηφίας της Ομοσπονδίας Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ελλάδας (ΟΙΥΕ) και συγκεκριμένα τον Γεν. Γραμματέα της Θ. Βασιλόπουλο και του επιχειρησιακού σωματείου των εργαζομένων στο συνεργείο καθαριότητας ΟΙΚΟΜΕΤ, κατά τη χτεσινή τριμερή συνάντηση στο υπουργείο Εργασίας, καταγγέλλει με ανακοίνωσή του το σωματείο Καθαριστών - Καθαριστριών Νομού Πειραιά και Νήσων.

Οι παραπάνω, συμπλέοντας με τη θέση του εκπροσώπου της εργοδοσίας, απαγόρευσαν να συμμετέχει στη συνάντηση το κλαδικό σωματείο και εκπρόσωπος από το Εργατικό Κέντρο Πειραιά. Επίσης, καταδικάζει τη στάση του Γ. Γαβρίλη, μέλους της διοίκησης της ΓΣΕΕ από την παράταξη «Αυτόνομη Παρέμβαση» του ΣΥΝ που «σαν Πόντιος Πιλάτος δεν υπερασπίστηκε τους εκπροσώπους των εργαζομένων».

Η τριμερής συνάντηση πραγματοποιήθηκε μετά από το πρόβλημα που δημιουργήθηκε στις εργαζόμενες καθαριότητας στον ΗΣΑΠ, οι οποίες εκβιάζονται για να υπογράψουν παραίτηση στην ΟΙΚΟΜΕΤ, να κάνουν σύμβαση εργασίας ενός μήνα με την καινούρια εταιρεία που αναλαμβάνει το συγκεκριμένο έργο ή να συνυπογράψουν και να αποδεχτούν τη μεταφορά τους στον Ασπρόπυργο.

«Τη στιγμή που 200 εργάτες καθαριότητας πετιούνται στο δρόμο, τονίζει το σωματείο Καθαριστών Πειραιά, ΓΣΕΕ, ΟΙΥΕ και επιχειρησιακό σωματείο, αντί να οργανώσουν τους εργαζόμενους, να αναπτύξουν αγώνες ενάντια στην εργοδοτική αυθαιρεσία και τρομοκρατία, ενάντια στις απολύσεις, στην κατάργηση των ΣΣΕ, κάνουν ό,τι περνάει από το χέρι τους να εγκλωβίσουν τους εργαζόμενους και να τους παραδώσουν όμηρους στα χέρια της εργοδοσίας».

«Για μια ακόμα φορά, προσθέτει, αποκαλύπτεται ο ρόλος των συγκεκριμένων συνδικαλιστικών ηγεσιών και παρατάξεων, οι οποίοι όντας σύμμαχοι των δυνάμεων του κεφαλαίου, προωθώντας την ταξική συνεργασία, εγκλωβίζουν τους εργαζόμενους στα γρανάζια της αντιλαϊκής πολιτικής της κυβέρνησης, της ΕΕ, στηρίζουν με νύχια και με δόντια τις αντεργατικές επιλογές τους».

«Ξεκαθαρίζουμε, καταλήγει η ανακοίνωση, ότι δε θα σταματήσουμε ούτε στιγμή να αγωνιζόμαστε για συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα, ενάντια στην κυβέρνηση, την εργοδοσία και τον κυβερνητικό εργοδοτικό συνδικαλισμό» και καλεί τους εργαζόμενους στην καθαριότητα να συστρατευτούν με το ΠΑΜΕ για το δικαίωμα στη μόνιμη και σταθερή δουλειά, με συγκροτημένα εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Συγκέντρωση στο υπουργείο Παιδείας για την καθαριότητα των σχολείων(2020-06-23 00:00:00.0)
Κινητοποίηση για μόνιμη και σταθερή δουλειά, ενάντια στην απληρωσιά(2018-03-29 00:00:00.0)
ΑΤΙΤΛΟ(2012-06-07 00:00:00.0)
Νέα παρέμβαση στην ΟΙΚΟΜΕΤ(2011-07-12 00:00:00.0)
Νέα παρέμβαση στην ΟΙΚΟΜΕΤ(2011-05-21 00:00:00.0)
Με αγώνες απαντούν στους εκβιασμούς της εργοδοσίας(2011-05-07 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ