Πέμπτη 29 Μάρτη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΚΑΘΑΡΙΣΤΡΙΕΣ ΑΤΤΙΚΗΣ
Κινητοποίηση για μόνιμη και σταθερή δουλειά, ενάντια στην απληρωσιά

Παράσταση διαμαρτυρίας στο υπουργείο Εσωτερικών πραγματοποίησαν χτες το Σωματείο Καθαριστριών - Καθαριστών Πειραιά, το Συνδικάτο Καθαριστριών Αττικής και η Επιτροπή Αγώνα Καθαριστριών Δημοσίων Σχολείων Αθήνας, διεκδικώντας μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους τους εργαζόμενους στον κλάδο, καταγγέλλοντας τα προβλήματα της απληρωσιάς, της εντατικοποίησης, της κακοπληρωμένης δουλειάς και της τρομοκρατίας.

Κόντρα στον κατακερματισμό και την πολυδιάσπαση του κλάδου, διεκδικούν ενιαία κλαδική Συλλογική Σύμβαση, με αυξήσεις σε μισθούς και δικαιώματα, σταθερή εργασία, πλήρη εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα, ένταξη στα Βαρέα και Ανθυγιεινά.

Παρέμβαση για τις σχολικές καθαρίστριες

Στη συνάντηση που είχε με εκπρόσωπο της νομικής υπηρεσίας του υπουργείου, η αντιπροσωπεία των εργαζομένων έθεσε τα ζητήματα που αφορούν τις σχολικές καθαρίστριες. Οι συμβάσεις έργου λήγουν τον προσεχή Ιούνη, χωρίς το υπουργείο να απαντά τι θα γίνει από Σεπτέμβρη. Η μόνη απάντηση που πήραν οι εργαζόμενοι ήταν ότι το υπουργείο «εξετάζει» τη δυνατότητα να υπογραφούν συμβάσεις δίχρονης διάρκειας. Οπως κατήγγειλαν τα σωματεία, πρόκειται για πρόταση που έχει θέσει στο τραπέζι η πλειοψηφία της διοίκησης της Ομοσπονδίας Ιδιωτικών Υπαλλήλων (ΟΙΥΕ), ξεπουλώντας τον αγώνα των εργαζομένων για μόνιμη και σταθερή δουλειά, υπηρετώντας τα σχέδια της κυβέρνησης για ανακύκλωση της ανεργίας.

Τα σωματεία υπογράμμισαν επίσης τα προβλήματα της απληρωσιάς, καθώς οι συμβασιούχοι σχολικές καθαρίστριες πληρώνονται στην πλειοψηφία τους με καθυστέρηση τριών μηνών, καθώς και το γεγονός ότι η άθλια εργασιακή σχέση με την οποία δουλεύουν τους στερεί μια σειρά δικαιώματα, όπως το δικαίωμα στις άδειες (αναρρωτικές, μητρότητας).

Στο μεταξύ, η Επιτροπή Αγώνα Σχολικών Καθαριστριών Δήμου Λουτρακίου καταγγέλλει ότι οι εργαζόμενες ενημερώθηκαν από τη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση πως θα πληρωθούν τα δεδουλευμένα του Γενάρη και του Φλεβάρη στα μέσα Απρίλη! «Παρά τις λαμπερές υποσχέσεις της κυβέρνησης για ομαλότητα στο εργασιακό καθεστώς των σχολικών καθαριστριών, εμείς οι εργαζόμενες στην καθαριότητα αντιμετωπίζουμε καθημερινά αμέτρητες δυσκολίες και εμπόδια. Η απληρωσιά και η ανασφάλεια είναι η καθημερινότητά μας», τονίζει η Επιτροπή στην ανακοίνωσή της. Διεκδικεί την άμεση καταβολή των δεδουλευμένων και τη μονιμοποίηση των καθαριστριών σε όλα τα σχολεία, με 8ωρη απασχόληση και κάλυψη των κενών που υπάρχουν με νέες προσλήψεις.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Υποστελεχωμένη η καθαριότητα των σχολείων (2022-08-23 00:00:00.0)
Παρεμβάσεις για τις σχολικές καθαρίστριες (2020-08-05 00:00:00.0)
Απεργούν σήμερα και αύριο (2018-05-22 00:00:00.0)
Κινητοποίηση ενάντια στην απόλυση σχολικών καθαριστριών (2017-09-22 00:00:00.0)
Στην ανεργία πετιούνται εργαζόμενοι στην καθαριότητα σε νοσοκομεία και σχολεία (2017-09-12 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ