Πέμπτη 29 Μάρτη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
Κινητοποιήσεις σήμερα και αύριο
  • Σε στάση εργασίας (12 το μεσημέρι μέχρι τη λήξη της βάρδιας) και σε συγκέντρωση στο υπουργείο Υγείας, στις 12.30 το μεσημέρι, προχωρούν σήμερα Πέμπτη οι εργαζόμενοι στα δημόσια νοσοκομεία, διεκδικώντας: Ουσιαστικές αυξήσεις μισθών. Μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού με πλήρη δικαιώματα. Μονιμοποίηση των εργαζομένων με ελαστικές εργασιακές σχέσεις, ένταξη στα ΒΑΕ όσων εργάζονται στις αντίστοιχες συνθήκες. Σύγχρονο, αποκλειστικά δημόσιο και δωρεάν σύστημα Υγείας - Πρόνοιας, με πλήρη και επαρκή κρατική χρηματοδότηση. Κατάργηση όλων των πληρωμών και της επιχειρηματικής δράσης.

Η Γραμματεία Υγείας - Πρόνοιας του ΠΑΜΕ επισημαίνει: «Τα συνεχή αντιλαϊκά μέτρα δεν αποτελούν λαθεμένες επιλογές της μιας ή της άλλης κυβέρνησης, ούτε "λάθος συνταγές"», αλλά «έχουν στόχο την εξασφάλιση της κερδοφορίας των καπιταλιστών». Σ' αυτήν την κατεύθυνση, καλεί τους εργαζόμενους να παραμερίσουν παλιούς και νέους κυβερνητικούς συνδικαλιστές, να πάρουν στα χέρια τους την οργάνωση του αγώνα.

  • Στάση εργασίας (12 το μεσημέρι έως τη λήξη του ωραρίου) έχει προκηρύξει για αύριο Παρασκευή η Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας (ΟΕΝΓΕ), και καλεί στη 1.30 μ.μ. σε συγκέντρωση στα Προπύλαια και πορεία προς τη Βουλή και το Μέγαρο Μαξίμου. Διεκδικεί: Μαζικές προσλήψεις μόνιμων γιατρών, μόνιμου προσωπικού πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης, για να καλυφθούν τα χιλιάδες κενά. Η κυβέρνηση να εξασφαλίσει ότι όλοι όσοι εργάζονται στο δημόσιο σύστημα Υγείας δεν θα απολυθούν και θα έχουν μόνιμη και σταθερή δουλειά. Να καταργηθούν οι ελαστικές εργασιακές σχέσεις, εργασιακής ομηρίας και ανακύκλωσης της ανεργίας.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ