Πέμπτη 29 Μάρτη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΩΝ - ΕΡΓΑΤΙΚΩΝ ΚΕΝΤΡΩΝ - ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΓΙΑ ΤΙΣ ΣΣΕ
Σήμερα η απεργία των εργαζομένων σε Γάλα - Τρόφιμα - Ποτά

Με την απεργία των εργαζομένων στον κλάδο Γάλακτος - Τροφίμων - Ποτών, τις συγκεντρώσεις σε πόλεις της χώρας από ταξικά συνδικάτα και την κινητοποίηση στον κλάδο του Φαρμάκου, δίνεται σήμερα συνέχεια στις αγωνιστικές δράσεις που αναπτύσσουν όλο αυτό το διάστημα Ομοσπονδίες, Εργατικά Κέντρα και Σωματεία που ανταποκρίνονται στο κάλεσμα του ΠΑΜΕ, διεκδικώντας Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας (ΣΣΕ) με αυξήσεις στους μισθούς, κατοχύρωση και ενίσχυση δικαιωμάτων.

Σε αυτό το πλαίσιο, συγκεντρώσεις από τις ταξικές συνδικαλιστικές οργανώσεις πραγματοποιούνται σήμερα Πέμπτη στην Πάτρα, στις 7 μ.μ. στο Εργατικό Κέντρο, στα Γιάννενα, στις 6.30 μ.μ. στο Εργατικό Κέντρο, και στην Αρτα, στις 7.30 μ.μ. στην πλατεία Κιλκίς.

Τρόφιμα - Ποτά: Κλαδική απεργία για τις Συλλογικές Συμβάσεις

Η Ομοσπονδία Εργατοϋπαλλήλων Γάλακτος - Τροφίμων - Ποτών καλεί σε συμμετοχή στη σημερινή απεργία, στην περιφρούρησή της και στις συγκεντρώσεις που θα γίνουν.

Στην Αθήνα, η συγκέντρωση θα γίνει στις 5 μ.μ. στην Ομόνοια. Στο Ηράκλειο, το κλαδικό Συνδικάτο καλεί σε απεργιακή συγκέντρωση στις 9 π.μ. στη ΒΙΠΕ (οδός 1, απέναντι από τα ΕΛΤΑ). Στα Τρίκαλα, η συγκέντρωση του κλαδικού Συνδικάτου θα γίνει στις 10 π.μ., στην πλατεία Ρήγα Φεραίου. Σε Πάτρα, Γιάννενα και Αρτα, οι απεργοί θα διαδηλώσουν στις συγκεντρώσεις που οργανώνουν τα ταξικά συνδικάτα.

Αποφάσεις για την απεργία έχουν πάρει τα κλαδικά σωματεία Αττικής, Εύβοιας - Βοιωτίας, Κεντρικής Μακεδονίας, Αχαΐας, Ηρακλείου, Λάρισας, Τρικάλων, Αρτας - Πρέβεζας, Αργολίδας, το Σωματείο Διαλογής - Ψύξης Νάουσας, καθώς και τα επιχειρησιακά σωματεία σε «ΕΒΓΑ», «Tasty», «Αθηναϊκή Ζυθοποιία» σε Αθήνα και Λαμία, «Νηρέα» Εύβοιας και Θεσπρωτίας, «Κελαϊδίτη», «Τρίκκη», «ΦΑΓΕ» σε Αθήνα και Τρίκαλα, «Σκουλούδη», «Ζούρα», «Παυλίδη», «Ροδόπη» (Ξάνθη), «ΔΕΛΤΑ» στο Πλατύ Ημαθίας, στον όμιλο «Carlsberg» στη Θεσσαλονίκη (πρώην «Μύθος») και το Σωματείο της «Coca Cola 3E» Θεσσαλονίκης.

Συνδικαλιστικές οργανώσεις από άλλες χώρες με μηνύματα προς το ΠΑΜΕ εκφράζουν τη στήριξή τους στον αγώνα των εργαζομένων της Ελλάδας για Συλλογικές Συμβάσεις, μπροστά στη σημερινή απεργία στα Τρόφιμα - Ποτά. Την αλληλεγγύη τους εκφράζουν οι: Παγκόσμια Συνδικαλιστική Ομοσπονδία, FNAF (Γαλλία), USB (Ιταλία), Zhanartu (Καζακστάν), CTP (Κονγκό), PLF (Πακιστάν).

Συγκέντρωση στον εργοδοτικό σύνδεσμο από την Ομοσπονδία Φαρμάκου

Η Ομοσπονδία Εργαζομένων στο Φάρμακο (ΟΕΦΣΕΕ) οργανώνει κινητοποίηση στα γραφεία του Συνδέσμου Φαρμακευτικών Επιχειρήσεων (Αγρινίου 3, Χαλάνδρι), σήμερα, στις 4.30 μ.μ.

Η ΟΕΦΣΕΕ διεκδικεί κλαδική Συλλογική Σύμβαση στη βάση όσων έχουν κατακτήσει οι εργαζόμενοι, με αυξήσεις στους μισθούς και ισχύ για όλους τους εργαζόμενους. Οπως τονίζει, στον κλάδο του Φαρμάκου - Καλλυντικού, όπου οι επιχειρήσεις βρίσκονται σε τροχιά ανάπτυξης και κερδοφορίας, οι εργαζόμενοι «μετράμε απώλειες στο εισόδημά μας όλα αυτά τα χρόνια, με τις περικοπές κοινωνικών παροχών και τα φοροχαράτσια που μας επιβλήθηκαν από την αντεργατική - αντιλαϊκή πολιτική και τη μη υπογραφή ΣΣΕ».

Συνελεύσεις σωματείων

-- Το Συνδικάτο Οικοδόμων Ηρακλείου καλεί σε Γενική Συνέλευση, σήμερα Πέμπτη στις 7 μ.μ., στο Εργατικό Κέντρο.

-- Η Ενωση Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ηρακλείου καλεί σε εξ αναβολής τακτική Γενική Συνέλευση την Παρασκευή 30/3, στις 7 μ.μ., στα γραφεία του Σωματείου, στο Εργατικό Κέντρο.

-- Το Σωματείο Εργαζομένων στα ξενοδοχεία της Ρόδου «Amilia Mare» και «Paradise Village» του ομίλου «Aldemar» προχωρά στην ετήσια απολογιστική Γενική Συνέλευση, το Σάββατο 31/3, στις 7 μ.μ., στο γραφείο του Σωματείου.

-- Το Συνδικάτο Εργαζομένων Φαρμάκου Αττικής καλεί σε εκλογοαπολογιστική Γενική Συνέλευση, την Κυριακή 1/4, στις 10.30 π.μ., στην αίθουσα Λογιστών (Κάνιγγος 27).

-- Ο Σύνδεσμος Ιδιωτικών Υπαλλήλων Αθήνας πραγματοποιεί εκλογοαπολογιστική Γενική Συνέλευση την Κυριακή 15/4, στις 10 π.μ., στο Εργατικό Κέντρο Αθήνας (Μάρνης και 3ης Σεπτεμβρίου 48β).


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ