Τρίτη 22 Μάη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΗΝ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑ ΤΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ
Απεργούν σήμερα και αύριο

Σε 48ωρη πανελλαδική απεργία προχωρούν σήμερα και αύριο οι εργαζόμενοι στην καθαριότητα των δημόσιων σχολείων.

Τα Σωματεία και οι Επιτροπές Αγώνα που συσπειρώνονται στην Πανελλαδική Γραμματεία Εμπορίου - Υπηρεσιών του ΠΑΜΕ καλούν «να δοθεί απεργιακή απάντηση σε κάθε σχολείο, πόλη, Περιφέρεια»,με αιχμή το αίτημα για σταθερή και μόνιμη εργασία, ενάντια στο καθεστώς της ομηρίας.

Το Σωματείο Καθαριστριών Πειραιά και η Επιτροπή Αγώνα στις σχολικές καθαρίστριες στην Αθήνα καλούν σήμερα, Τρίτη, στις 11 π.μ. σε συγκέντρωση στο υπουργείο Εσωτερικών και στη συνέχεια στο υπουργείο Εργασίας, και αύριο, Τετάρτη, στο δήμο Αθήνας, διεκδικώντας το δικαίωμα στη σταθερή δουλειά και τον τερματισμό της πρακτικής των καθυστερήσεων στην καταβολή των δεδουλευμένων.

Η λήξη της σχολικής χρονιάς φέρνει σε χιλιάδες εργαζόμενους άγχος και ανασφάλεια, καθώς οι συμβάσεις έργου λήγουν τον προσεχή Ιούνη, αφήνοντάς τους «στον αέρα». «Πέρα από αοριστίες και αερολογίες, το πιο προωθημένο που έχουν ακούσει οι εργαζόμενοι ως υπόσχεση από κυβερνητικά χείλη είναι η εξέταση της δυνατότητας να υπογραφούν συμβάσεις δίχρονης διάρκειας. Καμία δέσμευση δεν υπάρχει για τις απαράδεκτες και συνεχείς καθυστερήσεις στην καταβολή των μισθών, για το ύψος τους, για τη στέρηση βασικών εργασιακών δικαιωμάτων», σημειώνει η Πανελλαδική Γραμματεία.

Υπογραμμίζοντας ότι η πλειοψηφία της διοίκησης της Ομοσπονδίας Ιδιωτικών Υπαλλήλων (ΟΙΥΕ) με τη στάση της υπονομεύει το πάγιο αίτημα για μόνιμη και σταθερή δουλειά, τα Σωματεία και οι Επιτροπές Αγώνα αναδεικνύουν παράλληλα την ανάγκη για κοινή πάλη των εργαζομένων στον κλάδο, κόντρα στις λογικές διαχωρισμού τους: «Είναι ανάγκη σήμερα να συζητήσουμε για ενιαία Συλλογική Σύμβαση στον κλάδο της καθαριότητας. Να κάνουμε στην άκρη το διαχωρισμό και τη διάσπαση του κλάδου, που εξυπηρετεί το κράτος, την εργοδοσία, τις εργολαβίες. Ιδια ή παραπλήσια προβλήματα αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι που βρίσκονται στα νοσοκομεία, είτε εργάζονται με συμβάσεις εργολάβων είτε με τις πολυδιαφημιζόμενες κυβερνητικές συμβάσεις. Ιδια ή παραπλήσια προβλήματα στους μισθούς και στη διάρκεια της εργασίας αντιμετωπίζει το σύνολο του κλάδου που εργάζεται φαινομενικά στο Δημόσιο, δηλαδή σε Οργανισμούς, φορείς, χώρους Υγείας και Εκπαίδευσης, υπηρεσίες».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ