Τρίτη 22 Μάη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΠΙΣΙΤΙΣΜΟΥ - ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ
Ανοιχτή απεργοσπασία από την πλειοψηφία της διοίκησης

Οχι μόνο δεν πήραν θέση υπέρ της πρότασης της ΔΑΣ να συμμετάσχουν οι εργαζόμενοι του κλάδου στην απεργία στις 30 Μάη, αλλά ούτε καν ν' ακούσουν δεν θέλησαν γι' αυτή οι εκπρόσωποι της πλειοψηφίας στη διοίκηση του Σωματείου Επισιτισμού - Τουρισμού Μαγνησίας (ΠΑΣΚΕ), η οποία, μετά από ένα χρόνο εξαφάνισης και αδράνειας και μετά από 3 χρόνια που έχει να γίνει Συνέλευση των εργαζομένων, «συνεδρίασε» στις 17 Μάη κάτω από την πίεση και την επιμονή των δύο εκλεγμένων εκπροσώπων της ΔΑΣ.

Η προκλητική άρνηση της πλειοψηφίας της διοίκησης του σωματείου στην απαίτηση της ΔΑΣ να παρθούν τα αναγκαία μέτρα ενημέρωσης των εργαζομένων και οργάνωσης της απεργιακής μάχης έρχεται την ίδια στιγμή που τα στελέχη της ίδιας παράταξης (ΠΑΣΚΕ) στο Εργατικό Κέντρο Βόλου, υποτίθεται, «βγαίνουν στα κάγκελα» για την απεργία και τη λεγόμενη «κοινωνική συμμαχία» την οποία έστησαν οι ηγεσίες ΓΣΕΕ - ΑΔΕΔΥ - ΕΣΕΕ - Επιμελητηρίων, με «αιτήματα» τις αξιώσεις του μεγάλου κεφαλαίου.

«Απέφυγαν κάθε συζήτηση γιατί η φωλιά τους είναι λερωμένη, γιατί και οι ίδιοι είναι συνυπεύθυνοι για τα προβλήματα αυτά», σημειώνει η ΔΑΣ Επισιτισμού - Τουρισμού Μαγνησίας.«Είναι οι ίδιοι που πριν από λίγο καιρό χαιρέτισαν την κατάργηση του ρεπό και του ωραρίου στα ξενοδοχεία, υπογράφοντας ως πλειοψηφία στην Ομοσπονδία την κατάπτυστη Συλλογική Σύμβαση, χαρίζοντας στους ξενοδόχους τις μέρες ανάπαυσης των τσακισμένων από την εντατικοποίηση συναδέλφων μας στα ξενοδοχεία. Πανηγύρισαν ως μεγάλη επιτυχία ότι από τα εκατομμύρια κερδών σε εποχές ρεκόρ για την τουριστική κίνηση, οι συνάδελφοί μας θα πάρουν μόλις 0,38 ευρώ αύξηση τη μέρα! Οι ίδιοι που σκίζονται για τα κέρδη της ΑΓΕΤ, για να κουκουλωθεί το έγκλημα της καρκινογόνας καύσης σκουπιδιών».

Αναφερόμενη η ΔΑΣ στη συζήτηση που έγινε στη συνεδρίαση σχετικά με την προετοιμασία των εκλογών του σωματείου, επισημαίνει: «Χωρίς να τηρηθούν ούτε τα προσχήματα, φάνηκε η πρόθεσή τους να μαγειρέψουν καταπώς τους βολεύει, αντιδημοκρατικά και αντικαταστατικά, το μητρώο μελών, τα αληθινά στοιχεία για το πόσοι γράφτηκαν την τελευταία τριετία στο σωματείο μας και ουσιαστικά το ίδιο το αποτέλεσμα των ερχόμενων εκλογών. Συνεχίζουν συνεπέστατα να αποκρύπτουν στοιχεία, να βάζουν εμπόδια σε νέους συναδέλφους να γίνουν μέλη του σωματείου, με τη δικαιολογία πως επειδή είναι πλειοψηφία στο ΔΣ, θα κάνουν ό,τι θέλουν και όπως θέλουν».

Η ΔΑΣ δηλώνει πως θα αντιπαλέψει ανυποχώρητα τη νοθεία και την εικόνα σήψης και παρακμής, που κρατά τη συντριπτική πλειοψηφία των εργαζομένων του κλάδου αηδιασμένη, μακριά από τα σωματεία και το οργανωμένο εργατικό κίνημα.

Καλεί τους εργαζόμενους να πάρουν την κατάσταση στα χέρια τους, με την παρουσία τους στην εκλογοαπολογιστική Γενική Συνέλευση αύριο, Τετάρτη, και «με τη μαζική υπερψήφιση της ΔΑΣ στις εκλογές να καθαρίσουν την εργοδοτική σαπίλα και να μετατρέψουν το σωματείο σε δικό τους σπίτι και αποκούμπι».

  • Στο μεταξύ, απαντώντας σε ανακοίνωση που δημοσιεύτηκε χτες στα τοπικά ΜΜΕ και εμφανίζεται να υπογράφεται από το Σωματείο Επισιτισμού, η οποία στρέφεται ενάντια στη ΔΑΣ με τα γνωστά περί «κομματικών φερέφωνων», «γιαλαντζί αγωνισταράδων» κτλ., η ΔΑΣ επισημαίνει: «Πιστεύαμε ότι μετά την καταγγελία μας για μη συνεδρίαση του ΔΣ, για ανακοινώσεις που βγαίνουν παράνομα με τον τίτλο του σωματείου μας και του ΔΣ χωρίς να γνωρίζουν τα μέλη του τίποτα, οι συνδικαλιστές της ΠΑΣΚΕ στο Εργατικό Κέντρο θα αλλάζανε στάση. Τελικά για άλλη μια φορά επιβεβαιώνουν τα όσα καταγγείλαμε (...) Τους διαμηνύουμε ότι τα αίσχη που έχουν μάθει και κάνουν σε άλλα σωματεία, όπου δεν υπάρχει κανένας να τους ελέγξει, και τα οποία κατά καιρούς βλέπουν το φως του ήλιου, δεν θα τα κάνουν στο σωματείο μας!».

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ