Σάββατο 7 Μάη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΧΑΝΙΑ
Εκλογές νοθείας στην Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων

Καταγγελία της «Λαϊκής Αγροτικής Ενότητας Χανίων»

Εκλογές νοθείας και αδιαφάνειας στην Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Ν. Χανίων καταγγέλλει η «Λαϊκή Αγροτική Ενότητα Χανίων». Οι εκπρόσωποι της «Λαϊκής Αγροτικής Ενότητας Χανίων» σε συνέντευξη Τύπου χτες κατήγγειλαν ευθέως τη διοίκηση της ΟΑΣ Χανίων και τον πρόεδρο της ΓΕΣΑΣΕ.

Ειδικότερα για τον πρόεδρο της ΓΕΣΑΣΕ αναφέρθηκε πως αντί να απαντήσει στο τι ακριβώς συμβαίνει και με ποιες διαδικασίες εκλέγεται και ο ίδιος, προχώρησε σε αήθη επίθεση, με ύβρεις και χαρακτηρισμούς πεζοδρομίου σε τηλεοπτική συζήτηση ενάντια στον Γιάννη Κατσαρό, εκλεγμένο πρόεδρο του Αγροτικού Συλλόγου Αρμένων (με διαφανείς εκλογικές διαδικασίες με παρουσία δικαστικού αντιπροσώπου) και μέλος της Γραμματείας Χανίων της ΠΑΣΥ. Ακολουθώντας την πρακτική «φωνάζει ο κλέφτης για να φοβηθεί ο νοικοκύρης», αποκάλεσε τους εκπροσώπους των λίγων Αγροτικών Συλλόγων που υπάρχουν στα Χανιά με δράση, καθώς και τους αγροτοσυνδικαλιστές της ΠΑΣΥ διασπαστές του κινήματος και εξαπτέρυγα της εκάστοτε κυβερνητικής πολιτικής.

Οπως τονίστηκε: «Οσο και αν προσπαθεί ο κ. Γωνιωτάκης και η παρέα του να κρίνει "εξ ιδίων τα αλλότρια", δεν πρόκειται να πείσει ούτε τον εαυτό του. Ο τόπος μας είναι πολύ μικρός και ευτυχώς όλοι γνωριζόμαστε. Γνωστοί είμαστε όλοι, και οι συνεπείς αγωνιστές και οι υποταγμένοι οσφυοκάμπτες του αγροτικού κινήματος και τα διαχρονικά λιβανιστήρια όλων των κυβερνήσεων της ΕΕ και της ΚΑΠ. Αλήθεια, γιατί ο κ. Γωνιωτάκης δεν απάντησε στο επανειλημμένο ερώτημα που του τέθηκε αν έκανε και πότε εκλογές ο ΑΣ Αγίας Μαρίνας, του οποίου είναι μέλος και μέσω αυτού βρίσκεται στην προεδρία της ΓΕΣΑΣΕ; Να σας απαντήσουμε εμείς γιατί είναι ο πρώτος διδάξας της αδιαφάνειας και της λοβιτούρας. Δηλαδή είναι ένας από τους ΑΣ με αδιαφανείς και εν κρυπτώ διαδικασίες. Κοινώς, κάνει εκλογικές διαδικασίες "μαϊμού". Τέτοιες διαδικασίες οδηγούν σε υποταγμένες συνδικαλιστικές ηγεσίες, ηγεσίες δεκανίκια και δούρειους ίππους για το αγροτικό συνδικαλιστικό κίνημα και το ξεπάστρεμα της μικρο-μεσαίας αγροτιάς».

Οι εκπρόσωποι της «Λαϊκής Αγροτικής Ενότητας Χανίων» (η οποία συμμετέχει στην ΠΑΣΥ) μεταξύ άλλων τόνισαν ότι στέκονται με ευθύνη απέναντι στη μικρομεσαία αγροτιά του νομού όπως όλα αυτά τα χρόνια, δηλώνοντας ότι θα αντιπαλέψουν μέχρι τέλους την εξελισσόμενη προσπάθεια να συνεχισθεί η χειραγώγηση και το ξεπούλημα του αγροτικού συνδικαλιστικού κινήματος μέσα από νόθες και αδιαφανείς διαδικασίες. «Δεν πρόκειται να νομιμοποιήσουμε μια τέτοια εξέλιξη. Θα είμαστε παρόντες στη Γενική Συνέλευση για να ξεσκεπάσουμε κάθε τέτοια προσπάθεια. Καλούμε κάθε μικρομεσαίο αγρότη να είναι "παρών" για να αποκτήσει από πρώτο χέρι γνώση της πραγματικότητας».

Επίσης κάλεσαν τους φτωχούς και μικρούς αγρότες να συσπειρωθούν γύρω από τους Αγροτικούς Συλλόγους και να τους ενεργοποιήσουν απορρίπτοντας το νέο νομοσχέδιο-έκτρωμα της κυβέρνησης. Να συσπειρωθούν γύρω από την ΠΑΣΥ και στις 11 του μηνός να δώσουν το δικό τους μαζικό μαχητικό «παρών», σε κοινό μέτωπο με την εργατική τάξη, τους αυτοαπασχολούμενους, τη νεολαία και τις γυναίκες, κόντρα στη συνεχιζόμενη αντιλαϊκή λαίλαπα και στο νέο πακέτο εξόντωσης του λαού που προωθεί η κυβέρνηση. Να συμμετάσχουν μαζικά στην απεργιακή συγκέντρωση στην πλατεία Ν. Καταστημάτων μαζί με το ΠΑΜΕ, την ΠΑΣΕΒΕ, το Σύλλογο Γυναικών και το ΜΑΣ στις 10 το πρωί.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ