Σάββατο 7 Μάη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΔΙΕΘΝΗ
ΗΠΑ
Η χρήσιμη «τρομοκρατία» καλά κρατεί...

Οι Αμερικανοί «Ράμπο» που «απελευθερώνουν» το Αφγανιστάν, ματοκυλώντας τον αφγανικό λαό χέρι- χέρι με την «Αλ Κάιντα»
Οι Αμερικανοί «Ράμπο» που «απελευθερώνουν» το Αφγανιστάν, ματοκυλώντας τον αφγανικό λαό χέρι- χέρι με την «Αλ Κάιντα»
ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ - ΛΟΝΔΙΝΟ.--

Το σίριαλ «Μπιν Λάντεν» συνεχίζεται και διανθίζεται με πολλές λεπτομέρειες. Φρικιαστικές, συνωμοσιολογικές, χολιγουντιανές, τόσο όσο επιτρέπεται ώστε να είναι αποτελεσματικό ως προς την επίτευξη των στόχων: Τροποποίηση, διεύρυνση και διαιώνιση του ιμπεριαλιστικού πολέμου στο όνομα της τρομοκρατίας.

«Ο μαχητής σεΐχης Αμπου Αμπντάλα Οσάμα Μπιν Μοχάμεντ Μπιν Λάντεν σκοτώθηκε (...) από τις σφαίρες της προδοσίας και της αποστασίας», αναφέρει ανακοίνωση της «Αλ Κάιντα», θέτοντας ένα «τέλος» στα ερωτηματικά που ολοένα πλήθαιναν όσον αφορά την εκτέλεση του Οσάμα μπιν Λάντεν, δεδομένης της ολιγωρίας της αμερικανικής κυβέρνησης να δώσει στη δημοσιότητα οπτικό υλικό από την επιχείρηση εξόντωσης και αποδεικνύοντας του λόγου το αληθές του προέδρου Μπαράκ Ομπάμα.

Το αληθές όχι μόνο όσον αφορά την εκτέλεση, την ύπαρξη της «Αλ Κάιντα» και κυρίως ότι εξακολουθεί να παραμένει απειλή για τις ΗΠΑ και τις υπόλοιπες ιμπεριαλιστικές χώρες καθώς απειλεί με νέες επιθέσεις. Οπως αναμενόταν, για την ανακοίνωση της «Αλ Κάιντα» που επιβεβαιώνει το θάνατο του Μπιν Λάντεν μας ενημέρωσε το αμερικανικό κέντρο παρακολούθησης ισλαμιστικών δικτυακών τόπων (SITE), που δημοσιοποίησε μετάφραση της ανακοίνωσης, που - όπως αναφέρει - μεταδόθηκε στις 6 Μάη σε ισλαμιστικούς δικτυακούς τόπους.

Αμέσως μετά την «επιβεβαίωση», το υπουργείο Εσωτερικής Ασφάλειας των ΗΠΑ προσέτρεξε να ανακοινώσει ότι η «Αλ Κάιντα» είχε σχέδιο δολιοφθοράς των σιδηροδρομικών γραμμών στις Ηνωμένες Πολιτείες, όπως τουλάχιστον υποστηρίζουν οι αμερικανικές αρχές ασφαλείας, που μελέτησαν τα στοιχεία τα οποία συλλέχθηκαν από το κρησφύγετο του Οσάμα μπιν Λάντεν στο Πακιστάν. Κατά τους Αμερικανούς, το σχέδιο άρχισε να σχεδιάζεται το Φλεβάρη του 2010, θα εκτελούνταν την 11η Σεπτέμβρη 2011, αλλά δεν μπήκε ποτέ στην τελική του φάση. Οι αμερικανικές αρχές αναφέρουν, επίσης, ότι δεν υπάρχουν πληροφορίες για το ποιες σιδηροδρομικές γραμμές, δηλαδή ποιες πόλεις, ήταν στο στόχαστρο της οργάνωσης.

Επίσης, ο επικεφαλής της Διεύθυνσης Ασφάλειας Μεταφορών Τζον Πίστολ τόνισε ενώπιον του Κογκρέσου πως «δεν υπάρχει, αυτήν τη στιγμή, συγκεκριμένη απειλή για το δίκτυο των μέσων μαζικής μεταφοράς» στις ΗΠΑ.

Παράλληλα, σύμφωνα με «ανώνυμες πηγές» που έχουν πρόσβαση το Πεντάγωνο, ένας μικρός αριθμός πρακτόρων της CIA είχε εγκατασταθεί μυστικά και παρακολουθούσε για αρκετούς μήνες την έπαυλη όπου είχε καταφύγει ο μπιν Λάντεν, συλλέγοντας πληροφορίες για τον ίδιο και τους συντρόφους του.

Στο μεταξύ, στη Βρετανία, όλως τυχαίως ανακοινώθηκε χτες το τελικό πόρισμα της Δικαιοσύνης όσον αφορά τις επιθέσεις στο Λονδίνο τον Ιούλιο του 2005 και φυσικά ...αποκλειστικός υπεύθυνος είναι η «Αλ Κάντα», ενώ η δικαστής Χέδερ Χάλετ απάλλαξε οποιαδήποτε κρατική υπηρεσία ή οργανισμό από οποιαδήποτε ευθύνη. Προφανώς, και τους αστυνομικούς που δολοφόνησαν εν ψυχρώ τον Βραζιλιάνο υδραυλικό ντε Μενέσες.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ