Σάββατο 7 Μάη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΔΙΕΘΝΗ
ΤΥΝΗΣΙΑ
Μία ακόμη σύγκρουση διαδηλωτών - αστυνομίας

ΤΥΝΙΔΑ.--

Σφοδρές συγκρούσεις σημειώθηκαν ανάμεσα σε διαδηλωτές και αστυνομικές δυνάμεις στην κεντρική λεωφόρο της τυνησιακής πρωτεύουσας, όταν οι πρώτοι προσπάθησαν να σπάσουν τις γραμμές των αστυνομικών για να βαδίσουν προς το προεδρικό μέγαρο. Η συγκέντρωση πραγματοποιήθηκε με αίτημα την απομάκρυνση και αυτής της μεταβατικής κυβέρνησης τεχνοκρατών, καθώς, όπως υποστήριζαν οι διαδηλωτές, δεν προωθεί και δεν προστατεύει τους στόχους και τις διεκδικήσεις του κινήματος που εκδίωξε τον Μπεν Αλι από την εξουσία.

Την εγρήγορση των διαδηλωτών, ουσιαστικά, προκάλεσε δήλωση του πρώην υπουργού Εσωτερικών Φαρχάτ Ράχτζι, ο οποίος εκτίμησε ότι αν στις εκλογές κερδίσουν οι ισλαμιστές, τότε πρώην συνεργάτες του Μπεν Αλι θα προχωρήσουν σε πραξικόπημα. Οι διαδηλωτές δεν ήταν υποστηρικτές του Ισλαμικού Κόμματος «Εnnahda», αλλά τόνιζαν ότι και η κυβέρνηση τεχνοκρατών μοιάζει να μην προχωρά με γρήγορα βήματα σε μεταρρυθμίσεις και να μην ικανοποιεί τα αιτήματα που έχουν διατυπωθεί, συνεισφέροντας, έτσι, έμμεσα σε όλους όσοι θέλουν να υποσκάψουν, με διαφορετικά κίνητρα, τα βήματα που έχουν ήδη γίνει.

Ενα από τα αιτήματα είναι το να μην πραγματοποιηθούν γρήγορα οι εκλογές ώστε να υπάρξει χρόνος για όλα τα κόμματα να ενημερώσουν τους εργαζόμενους για τις θέσεις τους προκειμένου να μην επωφεληθούν μόνο οι ισλαμιστές και τα κόμματα που συνεργάζονταν με τον Μπεν Αλι, οπότε είναι γνωστά και έχουν και τεχνογνωσία. Εκλογές έχουν οριστεί για τον Ιούλιο προκειμένου να συσταθεί συντακτική εθνοσυνέλευση για ν' αλλάξει το Σύνταγμα. Εκπρόσωπος της μεταβατικής κυβέρνησης προσπάθησε να διαχωρίσει τη θέση του από τη δήλωση Ράχτζι, χωρίς όμως ν' απαντήσει επί της ουσίας στις επισημάνσεις των διαδηλωτών.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ