Σάββατο 7 Μάη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 25
ΔΙΕΘΝΗ
ΣΥΝΟΔΟΣ ΑSEAN
Ατζέντα με ασφάλεια, τρομοκρατία, οικονομία...

ΤΖΑΚΑΡΤΑ.-- Περιφερειακή ασφάλεια, ναυτιλία και πειρατεία, αναχαίτιση της παράνομης ξυλείας, «τρομοκρατία», οικονομία, διμερείς εντάσεις, στρατιωτικές σχέσεις εξετάζουν μεταξύ άλλων αυτό το Σαββατοκύριακο στην πρωτεύουσα της Ινδονησίας Τζακάρτα ηγέτες και υψηλόβαθμοι αξιωματούχοι του 10μελούς Συνδέσμου Χωρών Νοτιοανατολικής Ασίας (ASEAN).

Στο πλαίσιο της συνόδου, που ξεκίνησε στις 5 του μήνα και ολοκληρώνεται αύριο (Κυριακή 8 Μάη), οι αξιωματούχοι των περισσότερων χωρών - μελών του Συνδέσμου απέρριψαν το αίτημα της Μιανμάρ (πρώην Βιρμανία) να προεδρεύσει περιφερειακής διάσκεψης του οργανισμού το 2014, θέτοντας ως βασική προϋπόθεση για κάτι τέτοιο «τη λήψη συγκεκριμένων μέτρων» από τη στρατιωτική κυβέρνηση του προέδρου της χώρας Τέιν Σιν για τη «βελτίωση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων».

Στη φετινή σύνοδο του «ASEAN» την προεδρία έχει η Ινδονησία και γενικός γραμματέας είναι ο Ινδονήσιος Σουπίν Πιτσουουάν. Ο οργανισμός ιδρύθηκε τον Αύγουστο του 1967 με σκοπό την επιτάχυνση καπιταλιστικών μεταρρυθμίσεων, την «κοινωνική πρόοδο» και την «πολιτιστική ανάπτυξη». Μέλη του ΑSEAN είναι το Μπρουνέι, η Καμπότζη, η Ινδονησία, το Λάος, η Μιανμάρ, οι Φιλιππίνες, η Σιγκαπούρη και η Ταϋλάνδη.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ