Σάββατο 7 Μάη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΚΟΖΑΝΗ
Καταδίκασαν την αντιαγροτική πολιτική

Με συνθήματα καταδίκης της αντιαγροτικής και αντιλαϊκής πολιτικής κυβέρνησης - ΕΕ, «υποδέχτηκαν», χτες το απόγευμα, στην Κοζάνη, τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης, Κ. Σκανδαλίδη, οι αγρότες, οι εργαζόμενοι, οι μικροεπαγγελματίες και οι φοιτητές που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ, στην ΠΑΣΥ, στην ΠΑΣΕΒΕ και το ΜΑΣ. Ο υπουργός παραβρέθηκε στο Περιφερειακό Συμβούλιο Δυτικής Μακεδονίας για να παρουσιάσει «το καλάθι» των προϊόντων της περιοχής.

Οι διαδηλωτές αρχικά στάθηκαν στην είσοδο της Περιφέρειας και στη συνέχεια μετέφεραν τη διαδήλωση μέσα στο χώρο της συνεδρίασης, όπου ξεδίπλωσαν ένα πανό διαμαρτυρίας. Αμέσως μετά πραγματοποίησαν πορεία στους δρόμους της πόλης.

Το «καλάθι» των προϊόντων της περιοχής περιλαμβάνει τα κρασιά, τον κρόκο, τα όσπρια, τις πατάτες, τα μήλα και τα ροδάκινα, τα μανιτάρια, τις τρούφες, το ιπποφαές, τα αρωματικά - φαρμακευτικά φυτά και τα ενεργειακά φυτά για βιομάζα. Επίσης, ανακοινώθηκε η δημιουργία πρότυπου πάρκου ροδάκινων στο Βελβεντό.

«Καλά είναι τα καλάθια, όμορφα, παραδοσιακά και επικοινωνιακά πιασάρικα. Ομως το πρόβλημα είναι το περιεχόμενο. Και το περιεχόμενο των καλαθιών σας είναι οι εντολές και οι οδηγίες της ΚΑΠ, της ΕΕ και του ΠΟΕ. Οσο καλά αμπαλαρισμένο κι αν είναι αυτό το περιεχόμενο κουβαλάει μέσα του την καταστροφή και το ξεκλήρισμα της μικρομεσαίας αγροτιάς», σημείωσε στην παρέμβασή του ο περιφερειακός σύμβουλος της «Λαϊκής Συσπείρωσης» Αντώνης Τσάκωνας.

Θύμισε τις δυναμικές καλλιέργειες της Δυτικής Μακεδονίας, όπως ο καπνός και τα τεύτλα που δεν υπάρχουν πια. Αναφέρθηκε στη ληστεία των αγροτών από τους εμπόρους και τους μεσάζοντες, τις πολυεθνικές, που αγοράζουν την παραγωγή με τιμές του '90 ενώ οι αγρότες πληρώνουν πανάκριβα τα εφόδια και αγροτικά μηχανήματα, τα χαράτσια της κυβέρνησης για διάφορες αδειοδοτήσεις, τον ΕΛΓΑ, ΟΓΑ, ΦΠΑ κλπ. «Αυτά είναι τα αποτελέσματα των πολιτικών σας, που διαχειρίστηκαν οι κυβερνήσεις ΠΑΣΟΚ και ΝΔ. Οι πολιτικές της ΚΑΠ, της ΕΕ και του ΠΟΕ, που πιστά υπηρετείτε», σημείωσε. Και κατέληξε: «Το πρόβλημα δεν είναι το ποια αγροτικά προϊόντα μπορούν να φέρουν κέρδη στους μονοπωλιακούς ομίλους, τις επιχειρήσεις, τους μεσάζοντες, τους μεγαλέμπορους και μεγαλοαγρότες. Το ζήτημα είναι να υπάρχει πανεθνικός, κεντρικός, επιστημονικός σχεδιασμός που θα λύνει το διατροφικό πρόβλημα του λαού μας, θα αξιοποιεί τις αναπτυξιακές δυνατότητες της βιομηχανίας της χώρας με βάση την αγροτική παραγωγή σε όφελος των αγροτών και των εργαζομένων».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ