Σάββατο 7 Μάη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΔΗΜΟΣ ΠΑΥΛΟΥ ΜΕΛΑ
Κινητοποίηση για το περιβάλλον

Η ανάγκη οι μαζικοί φορείς και ο εργαζόμενος λαός του Δήμου Παύλου Μελά αλλά και ολόκληρης της Δυτικής Θεσσαλονίκης, να αντιδράσουν και να πάρουν την υπόθεση του αγώνα στα χέρια τους, να υπερασπιστούν τις συνθήκες ζωής και την προστασία του περιβάλλοντος, παράλληλα με τον αγώνα για το μεροκάματο, τη δημόσια και δωρεάν Παιδεία, Υγεία και Πρόνοια, αναδείχθηκε μέσα από μαζική σύσκεψη της Λαϊκής Επιτροπής Πολίχνης που πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Τετάρτης στην Ευκαρπία.

Μέσα από τη σύσκεψη, στην οποία συμμετείχαν, τοπικοί φορείς και σύλλογοι (Περιβαλλοντικός κλπ.), αποφασίστηκε η μαζική συμμετοχή του λαού της περιοχής στη χτεσινοβραδινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Παύλου Μελά, που είχε ως αποκλειστικό θέμα την αξιοποίηση των στρατοπέδων, αλλά και η διοργάνωση κινητοποίησης στις 5 του Ιούνη, Μέρα Περιβάλλοντος.

Μιλώντας εκ μέρους της Λαϊκής Επιτροπής Πολίχνης ο Γιώργος Βούρτσας, δασολόγος - περιβαλλοντολόγος, παρουσίασε τα περιβαλλοντικά προβλήματα στις βορειοδυτικές συνοικίες (αυξημένη ρύπανση, έλλειψη πράσινου και κοινωνικού εξοπλισμού, προβλήματα αντιπλημμυρικής προστασίας, θόρυβος) που διαρκώς οξύνονται. Επιπλέον, πρόσθεσε, δημιουργούνται νέα που θα επιβαρύνουν ακόμα περισσότερο τις συνθήκες ζωής στις γειτονιές. Προωθείται η καύση αποβλήτων και απορριμμάτων στην ΤΙΤΑΝ, σε συνδυασμό και με τη λειτουργία του Σταθμού Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων ακριβώς δίπλα στην περιοχή της Ευκαρπίας. Οι χώροι των στρατοπέδων της περιοχής και επίσημα τσιμεντοποιούνται, εμπορευματοποιούνται.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ