Σάββατο 7 Μάη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Το σκεπτικό της απόφασης για τη δολοφονία του 15χρονου

Το σκεπτικό της απόφασης του Μεικτού Ορκωτού Δικαστηρίου Αμφισσας, με την οποία ο Επ. Κορκονέας καταδικάστηκε σε ισόβια κάθειρξη για «ανθρωποκτονία από πρόθεση (σ.σ. του 15χρονου Αλ. Γρηγορόπουλου) με άμεσο δόλο» και ο συγκατηγορούμενός του Β. Σαραλιώτης σε ποινή κάθειρξης 10 χρόνων για «απλή συνέργεια στην ανθρωποκτονία», καθαρογράφτηκε και δόθηκε στη δημοσιότητα χτες.

Οι δικαστές κατέληξαν στην κρίση τους, για τον Επ. Κορκονέα, ανάμεσα σε άλλα, από τα πραγματικά περιστατικά: Πιο συγκεκριμένα: «Από το μέσο (όπλο) που χρησιμοποίησε το οποίο ήταν επικίνδυνο, δραστικό και πρόσφορο κατά την κοινή πείρα που και ο ίδιος διέθετε, να προκαλέσει το θάνατο από την κοντινή απόσταση από την οποία πυροβόλησε, και μάλιστα χωρίς προηγουμένως να προειδοποιήσει για τη χρήση πυροβόλου όπλου». Και «από τις συνθήκες κάτω από τις οποίες έλαβε χώρα η πράξη, ήτοι χωρίς να υπάρξει σε βάρος τους σφοδρή επίθεση ενωμένη με επικείμενο κίνδυνο θανάτου ή βαριάς σωματικής βλάβης ανθρώπου από άτομα του αναρχικού ή αντιεξουσιαστικού χώρου, όπως αβάσιμα διατείνονται, ούτε όμως υπήρξε εναντίον τους εκ μέρους των νεαρών ατόμων οποιαδήποτε πρόκληση, γεγονός που καταδεικνύει, επιπλέον, ότι ο πρώτος κατηγορούμενος είχε σταθμίσει τη σημασία και τις συνέπειες της πράξης του».

Να σημειωθεί τέλος ότι, σύμφωνα με πληροφορίες, απορρίφτηκε χτες, από τις δικαστικές αρχές, αίτηση αναστολής εκτέλεσης της ποινής του Β. Σαραλιώτη (για να βγει από τη φυλακή).


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ