Παρασκευή 19 Γενάρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΠΑΙΔΕΙΑ
ΣΠΟΥΔΑΣΤΕΣ ΣΕΥΠ ΤΕΙ ΑΘΗΝΑΣ
Αποφασισμένοι να συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις

Από τη χθεσινή κινητοποίηση των σπουδαστών στο ΤΕΙ Αθήνας
Από τη χθεσινή κινητοποίηση των σπουδαστών στο ΤΕΙ Αθήνας
Απαιτούν λύσεις και συγκεκριμένες δεσμεύσεις για το τεράστιο κτιριακό πρόβλημα που έχει ανακύψει, οι σπουδαστές της Σχολής Επαγγελμάτων Υγείας Πρόνοιας(ΣΕΥΠ) του ΤΕΙ Αθήνας, που χτες το μεσημέρι πραγματοποίησαν παράσταση διαμαρτυρίας στη Διοίκηση του ΤΕΙ.

Με αφορμή την έγκριση του προϋπολογισμού του ΤΕΙ, η Πανσπουδαστική Κίνηση Συνεργασίας ΣΕΥΠ συγκέντρωσε υπογραφές από χίλιους σπουδαστές που απαιτούν αύξηση των δαπανών για την παιδεία στο 15%, ένταξη των ΕΠΕΑΕΚ στον κρατικό προϋπολογισμό, ενιαίο κτίριο για τη σχολή τους, σίτιση, στέγαση, άμεση λειτουργία της βιβλιοθήκης και δωρεάν ποδιές και εμβόλια. Με τη χτεσινή κινητοποίηση, που πραγματοποιήθηκε λίγο μετά τις 12 το μεσημέρι, οι σπουδαστές κατέθεσαν τις χίλιες υπογραφές αντίστασης και αγανάκτησης στη Διοίκηση και ζήτησαν να συναντήσουν τον πρόεδρο του ΤΕΙ, κ. Νίνο, ο οποίος όμως... απουσίαζε. Οι δυο αντιπρόεδροι που βρίσκονταν εκείνη την ώρα εκεί, προτίμησαν να κλειστούν στα γραφεία τους παρά να «αντιμετωπίσουν» τους σπουδαστές.

Θυμίζουμε ότι έχει δημιουργηθεί σοβαρό πρόβλημα στα εργαστήρια της ΣΕΥΠ τα οποία επισκευάζονται γιατί είχαν υποστεί σοβαρές ζημιές με το σεισμό της 7ης του Σεπτέμβρη 1999. Ομως, οι καταιγίδες που σημειώθηκαν πρόσφατα είχαν ως αποτέλεσμα να πλημμυρίσουν τα υπό επισκευή εργαστήρια, να καταστραφούν εργαστηριακό υλικό και μηχανήματα και σήμερα οι σπουδαστές να μην κάνουν εργαστήρια.

Παρά τα σοβαρά προβλήματα, στον προϋπολογισμό του ΤΕΙ δεν αναφέρεται τίποτα για το κτιριακό ζήτημα που ανακύπτει στη ΣΕΥΠ, ενώ ταυτόχρονα, σύμφωνα με την καταγγελία που υπογράφουν οι χίλιοι σπουδαστές της σχολής, μειώνει τις προσλήψεις καθηγητών με αποτέλεσμα την υπερπληθώρα των εργαστηρίων, μειώνει τα κονδύλια για στέγαση και «αφήνει ανοιχτή την πόρτα για την είσοδο κονδυλίων από τα ΕΠΕΑΕΚ, που στόχο έχουν τη μισοεκπαίδευσή μας και τη στείρα κατάρτιση προς το συμφέρον των επιχειρήσεων».

Οι σπουδαστές της ΣΕΥΠ δηλώνουν αποφασισμένοι να συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις τους ενάντια στην οικονομική υποβάθμιση των ΤΕΙ, με στόχο την αύξηση των δαπανών για την παιδεία και την άμεση λύση του τεράστιου κτιριακού προβλήματος που αντιμετωπίζουν.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ