Τετάρτη 18 Μάη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΠΑΙΔΕΙΑ
Να καλυφθούν οι ανάγκες των κέντρων ειδικής αγωγής

Συζητήθηκε στη Βουλή σχετική Ερώτηση του ΚΚΕ

Στο κλείσιμο ουσιαστικά οδηγούνται τα κέντρα ειδικής αγωγής ιδιωτικού δικαίου στα οποία φιλοξενούνται παιδιά με νοητικές στερήσεις, κινητικά προβλήματα και άλλα ειδικά προβλήματα, αφού εκτός των άλλων οι εργαζόμενοι σε αυτά μένουν απλήρωτοι από δύο έως οκτώ μήνες.

Το θέμα έφερε χτες στη Βουλή με Ερώτηση η βουλευτής του ΚΚΕ Λιάνα Κανέλλη καταγγέλλοντας ότι παρά τις υποσχέσεις δεν έχει δοθεί στους εργαζόμενους ούτε το 1/10 των δεδουλευμένων, ενώ οι περικοπές στα συγκεκριμένα κέντρα έχουν αγγίζει το 34%. Τόνισε ότι αυτή η απαράδεκτη κατάσταση επιφυλάσσεται σε εργαζόμενους οι οποίοι κάνουν μια από τις πιο δύσκολες και βαριές δουλειές, ενώ και οι γονείς των παιδιών αναγκάζονται συνεχώς να βάζουν βαθιά το χέρι στην τσέπη με αποτέλεσμα να καταστρέφονται οικονομικά.

Η βουλευτής, είπε, ότι από την πολιτική αυτή τα κέντρα ειδικής αγωγής ιδιωτικού δικαίου οδηγούνται πρακτικά στο κλείσιμο σε μια χώρα σαν τη δική μας όπου περίπου 150.000 παιδιά με ειδικές δυσκολίες είναι εκτός των δομών κοινωνικής μέριμνας.

Απαντώντας ο υφυπουργός Υγείας Μ. Τιμοσίδης ομολόγησε ότι όλες οι μέχρι τώρα κυβερνήσεις δεν κατάφεραν να φτιάξουν ένα επαρκές και ανεκτό σύστημα κοινωνικής φροντίδας ισχυριζόμενος ότι οι καθυστερήσεις στις πληρωμές των εργαζομένων στα συγκεκριμένα κέντρα ειδικής αγωγής προέκυψαν γιατί από την αρχή του χρόνου άλλαξε ο τρόπος καταβολής της οικονομικής ενίσχυσής τους. Είπε δε ότι σύντομα τα κέντρα αυτά θα πάρουν το ποσό που τους αναλογεί από το υπουργείο Υγείας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ