Τετάρτη 18 Μάη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΠΑΙΔΕΙΑ
Απεργούν οι εκπαιδευτικοί των Ειδικών Σχολείων

Η Πανελλαδική Γραμματεία Εκπαιδευτικών του ΠΑΜΕ καλεί σε μαζική συμμετοχή στη διήμερη απεργία, σήμερα και αύριο

Απεργούν σήμερα και αύριο οι εκπαιδευτικοί που εργάζονται στο χώρο της Ειδικής Αγωγής, με πρωτοβουλία των συλλόγων αποφοίτων των πανεπιστημιακών Τμημάτων Ειδικής Αγωγής, που στην πλειοψηφία τους εργάζονται με ελαστικές εργασιακές σχέσεις στα δημόσια ειδικά σχολεία και τα τμήματα ένταξης. Στο διεκδικητικό τους πλαίσιο προτάσσουν την ανάγκη ενίσχυσης της Ειδικής Αγωγής και τη σταθερή και αξιοπρεπή εργασία όλων των εκπαιδευτικών.

Σε μαζική συμμετοχή στην απεργία, καλεί τους εκπαιδευτικούς η Πανελλαδική Γραμματεία Εκπαιδευτικών του ΠΑΜΕ, τονίζοντας: «Πέρα από τα ψευτο-ανθρωπιστικά και φιλάνθρωπα κηρύγματα, η απαξίωση και αθλιότητα στους χώρους της Πρόνοιας και της Ειδικής Αγωγής αποκαλύπτουν και στον πιο δύσπιστο το πραγματικό πρόσωπο της κοινωνίας μας, μιας κοινωνίας που απορρίπτει σαν ανεπιθύμητους όσους κρίνει "μη αποδοτικούς", όσους δηλαδή δεν μπορούν να συνεισφέρουν τα μέγιστα στο σύστημα της οικονομικής εκμετάλλευσης».

Η Γραμματεία Εκπαιδευτικών απευθύνεται στον κάθε εκπαιδευτικό Ειδικής Αγωγής και τον καλεί:

«Εδώ και τώρα διεκδίκησε για σένα και τους μαθητές σου αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν Ειδική Αγωγή με κατάργηση της επιχειρηματικής δράσης.

-- Δίχρονη υποχρεωτική προσχολική αγωγή, αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν.

-- Ενίσχυση και οργάνωση των τμημάτων ένταξης με εξατομικευμένα και ομαδοποιημένα προγράμματα.

-- Ενιαίο 12χρονο, υποχρεωτικό - βασικό σχολείο με τμήματα ολόπλευρης στήριξης των ΑμΕΑ που μπορούν να το παρακολουθήσουν.

-- 12τάξιο ειδικό, δημόσιο και υποχρεωτικό σχολείο, για τις περιπτώσεις που δεν μπορεί να καλύψει το δωδεκάχρονο.

-- Μέτρα για τη στήριξη των αναπήρων μαθητών, φοιτητών - σπουδαστών. Δωρεάν παροχή συγγραμμάτων στη γραφή Braille, ή σε μεγέθυνση γι' αυτούς με μερική όραση, δωρεάν παροχή ειδικών τεχνικών βοηθημάτων, προσβάσιμα σχολεία, ΑΕΙ - ΤΕΙ, με ό,τι αυτό συνεπάγεται στους χώρους, στις βιβλιοθήκες, στα συστήματα πληροφορικής. Πλήρες δίκτυο υπηρεσιών διερμηνείας για τους κωφούς φοιτητές και σπουδαστές, σε όλα τα ΤΕΙ, και ΑΕΙ.

-- Αποκλειστικά μόνιμους μαζικούς διορισμούς ειδικού εκπαιδευτικού προσωπικού και ουσιαστική επιμόρφωσή του σε Πανεπιστήμια και ΤΕΙ. Μονιμοποίηση όλων των εργαζόμενων με ελαστικές σχέσεις εργασίας - χωρίς όρους και προϋποθέσεις.

-- ΟΧΙ στο νέο μισθολόγιο - φτωχολόγιο του Δημοσίου. 2.000 ευρώ μεικτά στο νεοδιόριστο στην εκπαίδευση.

-- ΟΧΙ στη νέα φορολογική επιδρομή, αφορολόγητο όριο τα 40.000 ευρώ για το ζευγάρι, με προσαύξηση 5.000 ευρώ για κάθε παιδί. Κατάργηση του ΦΠΑ στα είδη λαϊκής κατανάλωσης».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ