Σάββατο 20 Γενάρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 30
Εικαστικά
«Αθηναΐς» επιχειρηματικής πρωτοβουλίας

Ενα νέο σύγχρονο πολιτιστικό κέντρο με το όνομα «Αθηναΐς» απέκτησε ο Βοτανικός, εκεί όπου κάποτε λειτουργούσε ένα εργοστάσιο μεταξουργίας. Ανήκει στον όμιλο Μαμιδάκη και κόστισε 4,5 δισ. δρχ. Οπως είπε σε συνέντευξη Τύπου η Μαριλένα Μαμιδάκη, στόχος του νέου, ιδιωτικού πολυχώρου είναι «να γίνει μία μικρογραφία της Αθήνας που όλοι ονειρευτήκαμε να ζήσουμε».

Η «Αθηναΐς» θα φιλοξενεί συνέδρια, ημερίδες, εκθέσεις, κινηματογραφικές προβολές και άλλες πολιτιστικές εκδηλώσεις, καθώς διαθέτει πολυδύναμη υποδομή και έκταση περίπου 6.000 τ.μ.

Εξωτερικά διατηρήθηκαν τα στοιχεία της παλιάς φυσιογνωμίας του βιομηχανικού χώρου, όπου κυριαρχεί η πέτρα, το ξύλο και το σίδερο. Η εσωτερική δομή επικεντρώθηκε σε ένα «δρόμο», που αποτελεί τη ραχοκοκαλιά όλου του κτιρίου και συνδέει τους χώρους.

Στην «Αθηναΐδα» θα λειτουργήσει, επίσης, το πρώτο Μουσείο Αρχαίας Κυπριακής Τέχνης στη χώρα μας, με μία από τις μεγαλύτερες συλλογές κυπριακών αρχαιοτήτων, η οποία αποτελεί τμήμα της συλλογής του Ιδρύματος Πιερίδη. Το μουσείο θα είναι επισκέψιμο σε έναν περίπου μήνα και θα παραμένει ανοιχτό μέχρι το βράδυ. Στο πωλητήριο θα διατίθενται αντικείμενα τέχνης και αντίγραφα μουσειακών ειδών. Στον πρώτο όροφο του κτιρίου, ένας χώρος με γυάλινη οροφή θα διαμορφώνεται και σε θερινό σινεμά. Εκεί θα φιλοξενηθεί (από τις 23/1) η έκθεση ζωγραφικής της Μισλίν Ροκμπίρν - Κόνερι, συζύγου του Σκοτζέζου ηθοποιού Σον Κόνερι. Στο ισόγειο του κτιρίου θα λειτουργούν το εστιατόριο «Βοτανικός» και το «Red».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ