Σάββατο 20 Γενάρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 30
Εικαστικά
Ζωγραφικές διηγήσεις και χαράγματα

«Νυχτερινός ποδηλάτης», έργο του Γ. Αδαμάκη
«Νυχτερινός ποδηλάτης», έργο του Γ. Αδαμάκη
Στην αίθουσα τέχνης «Τζάμια - Κρύσταλλα» (Σκαλίδη 35, Χανιά), φιλοξενείται έκθεση έργων ζωγραφικής του Γιάννη Αδαμάκη. Ο ίδιος ο καλλιτέχνης σημειώνει: «Ζωγραφίζω όπως κάποιος θα 'γραφε το προσωπικό του ημερολόγιο. Προσπαθώ να καταγράψω με σχήματα, χρώματα, εικόνες, κείμενα, πλαστικά, αλλά και θεματικά γεγονότα. Πρόκειται για μια διήγηση, που για τον θεατή δεν έχει να κάνει με την άμεση αφηγηματικότητα μιας εικόνας, αλλά με την κάθετη ανάγνωσή της. Πρόκειται, ίσως, για την εικονογράφηση της δικής μου εμπειρίας».

«Η προσωπική μου αγωνία είναι η αγωνία του ακροβάτη που πασχίζει για κάτι όχι τόσο σπουδαίο για τα πράγματα που συμβαίνουν γύρω μας. Για τα πράγματα που μας φορτίζουν, μας ευχαριστούν, μας εγκλωβίζουν, μας ποδηγετούν, μας ευνουχίζουν. Ερευνώ την αναπηρία μας απέναντι σ' όλα αυτά». Η έκθεση θα διαρκέσει έως τις 3/2.

Εγκαινιάζεται στις 2 του Φλεβάρη (8.30μμ) στην αίθουσα τέχνης «Παρατηρητής» (Π. Π. Γερμανού 25, Θεσσαλονίκη), έκθεση έργων του Παύλου Βασιλειάδη με τίτλο «"Χαράγματα αγάπης" - "Γραφές" - "Βιβλιοπωλείο"». Η έκθεση αποτελείται από δύο εγκαταστάσεις, τις «Γραφές», που θα παρουσιαστούν στην αίθουσα τέχνης και την εγκατάσταση «Βιβλιοπωλείο», που θα παρουσιαστεί στο χώρο του βιβλιοπωλείου «Παρατηρητής». Οι «Γραφές» είναι εγκαταστάσεις στο χώρο, οι οποίες γίνονται με αφορμή τις φωτογραφίες του λευκώματος «Χαράγματα αγάπης», που κυκλοφορεί παράλληλα με την έκθεση στον «Παρατηρητή». Το λεύκωμα επιχειρεί, με έναν ιδιαίτερο τρόπο, μια φωτογραφική καταγραφή της ερωτικής ιστορίας της Θεσσαλονίκης, έτσι όπως αυτή απεικονίζεται στα «Χαράγματα αγάπης», που έγιναν πάνω στους κορμούς των δέντρων, στις λεύκες της Νέας Παραλίας, τα τελευταία 40 χρόνια. Τις φωτογραφίες του Π. Βασιλειάδη συνοδεύουν κείμενα του Χρίστου Ζαφείρη. Η έκθεση θα διαρκέσει έως τις 17/2.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ