Πέμπτη 19 Μάη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 32
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΕΣ ΣΤΟ ΚΛΙΜΑΚΙΟ ΤΡΟΙΖΗΝΑΣ
Πληρώνουν απ' την τσέπη τους την επάνδρωση των πυροσβεστικών

Icon

Από την τσέπη τους αναγκάζονται να πληρώνουν οι συμβασιούχοι πυροσβέστες του Πυροσβεστικού Κλιμακίου Τροιζήνας την επάνδρωση των δύο πυροσβεστικών οχημάτων που βρίσκονται στον Πόρο. Σύμφωνα με επιστολή του Σωματείου Συμβασιούχων Πυροσβεστών Αργολίδας και Αρκαδίας προς τον δήμαρχο του νησιού, τα οχήματα επανδρώνονται «αποκλειστικά από συμβασιούχους πυροσβέστες μέλη του Σωματείου μας, οι οποίοι εναλλάσσονται σε 7,5ωρες βάρδιες». Ετσι, υπογραμμίζουν πως «κάθε φορά που πηγαίνουν για βάρδια από την Υπηρεσία τους στον Πόρο και αντίστροφα, εδώ και μερικά χρόνια πληρώνουν το φεριμπότ από την τσέπη τους, και αυτό γιατί η Υπηρεσία δεν μπορεί να καλύψει τα εισιτήρια επειδή οι υπεύθυνοι του πλοίου δεν κόβουν ονομαστικές αποδείξεις».

Αξίζει να σημειωθεί πως το ποσό καθημερινά φτάνει τα 10 ευρώ, ενώ αντίστοιχη κατάσταση επικρατούσε πέρσι στην Αίγινα. Μάλιστα, σύμφωνα με τους συμβασιούχους, ο δήμαρχος Πόρου πριν από μέρες είχε δηλώσει πως ο «Καλλικράτης» τον δεσμεύει και δεν μπορεί να καλύψει το συγκεκριμένο έξοδο.

Από την άλλη, η Ενωση Υπαλλήλων Πυροσβεστικού Σώματος Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας τονίζει με ανακοίνωσή της πως, σύμφωνα με έγγραφο του Δήμου Κεφαλληνίας προς την Πυροσβεστική Υπηρεσία Αργοστολίου, ο δήμος «αδυνατεί λόγω οικονομικών προβλημάτων να αντεπεξέλθει στην καταβολή χρημάτων για την πληρωμή ενοικίων των Πυροσβεστικών Σταθμών Ληξουρίου και Σάμης». Παράλληλα, επισημαίνει πως «προτίθεται να παραχωρήσει δημοτικά κτίρια για μετεγκατάσταση» των παραπάνω σταθμών, με χρηματοδότηση όμως από την Πυροσβεστική σε ό,τι αφορά τις αναγκαίες προσαρμογές των κτιρίων.

Η Ενωση κλείνει την ανακοίνωσή της εκφράζοντας την έντονη αντίθεσή της «στη καταφανέστατη πλέον γενικευμένη υποβάθμιση και απαξίωση του δικτύου πυρασφάλειας της χώρας και την περαιτέρω συρρίκνωση της δυναμικής του Πυροσβεστικού Σώματος, που προωθείται με την εν κρυπτώ αναδιάρθρωση των υπηρεσιών του ΠΣ χωρίς κανένα διάλογο με τα συνδικαλιστικά όργανα του κλάδου».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ