Πέμπτη 19 Μάη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 33
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΑΝΟΙΧΤΑ ΤΗΣ ΠΡΕΒΕΖΑΣ
Τραγωδία με δύο νεκρούς μετανάστες

Εκατοντάδες μετανάστες χάνουν τη ζωή τους, θύματα των δουλεμπορικών κυκλωμάτων

Icon

Εκατοντάδες μετανάστες χάνουν τη ζωή τους, θύματα των δουλεμπορικών κυκλωμάτων
Αλλο ένα έγκλημα της αντιμεταναστευτικής πολιτικής της κυβέρνησης και της ΕΕ διαδραματίστηκε χθες τα ξημερώματα, καθώς ένας 48χρονος μετανάστης και ένα αγόρι 8 ετών έχασαν τη ζωή τους κοντά στην περιοχή Νικόπολη της Πρέβεζας. Η τραγωδία γίνεται ακόμα μεγαλύτερη, καθώς μέχρι αργά το βράδυ σκάφη του Λιμενικού, δύτες, αλιευτικά σκάφη και ένα ελικόπτερο «Super Puma» αναζητούσαν το αδελφάκι του 8χρονου νεκρού αγοριού στην ευρύτερη θαλάσσια περιοχή.

Το περιστατικό αυτό συνέβη 1,5 μήνα μετά τον τραγικό χαμό επτά υπηκόων Μπαγκλαντές, που κατά τη διάρκεια του κατάπλου του πλοίου «IONIAN KING», της εταιρείας «Αγούδημος Λάινς» με κυπριακή σημαία, που έφτασε από τη Λιβύη στο λιμάνι της Σούδας, 49 άτομα έπεσαν στη θάλασσα φοβούμενοι και θέλοντας να αποφύγουν την απέλαση και τον επαναπατρισμό τους. Από αυτούς, δυστυχώς, επτά άτομα έχασαν τη ζωή τους ενώ οι υπόλοιποι επαναπατρίστηκαν βίαια.

Ολα ξεκίνησαν όταν ένα ταχύπλοο σκάφος οκτώ μέτρων που φέρεται να οδηγούσε ένας 52χρονος Ελληνας - ο οποίος συνελήφθη - ξεκίνησε σύμφωνα με πληροφορίες από τη Λευκάδα έχοντας 25 μετανάστες μέσα, με προορισμό την Ιταλία. Οι μετανάστες, κυρίως αφγανικής και πακιστανικής καταγωγής, θέλησαν - πληρώνοντας ακριβά - να φύγουν από την Ελλάδα και να αναζητήσουν μια καλύτερη τύχη στη γειτονική χώρα. Το σκάφος όμως, για άγνωστο λόγο, αναποδογύρισε και όλοι βρέθηκαν στην παγωμένη θάλασσα. Στη 1.30 το βράδυ της Τρίτης, η Αστυνομία ενημέρωσε το Λιμενικό για την ύπαρξη της βάρκας και αμέσως ξεκίνησαν οι έρευνες για τον εντοπισμό των επιβαινόντων. Αρχικά εντοπίστηκε νεκρός ο 48χρονος, ενώ οι διασωθέντες ενημέρωσαν πως μαζί τους υπήρχαν και δύο δίδυμα. Οι έρευνες συνεχίστηκαν και λίγο μετά τις 5 τα ξημερώματα εντοπίστηκε το 8χρονο αγόρι.

Οι 22 άνδρες που περισυνελέγησαν μεταφέρθηκαν για προληπτικούς λόγους στο Νοσοκομείο της Πρέβεζας και στη συνέχεια οδηγήθηκαν στο παλαιό δημαρχείο Ζαλόγγου για να εξασφαλιστεί η προσωρινή διαμονή τους.

Αξίζει να υπενθυμίσουμε ότι με αφορμή το περιστατικό στη Σούδα, η Εκτελεστική Γραμματεία του ΠΑΜΕ είχε καταγγείλει «την κυβέρνηση, η οποία υλοποιεί την πολιτική της ΕΕ και οδηγεί τους μετανάστες σε θανατηφόρες επιλογές, όπως η απεργία πείνας, το πνίξιμο στη θάλασσα ή στα περάσματα του Εβρου». Και ολοκλήρωνε, υπογραμμίζοντας πως «η πολιτική που οξύνει τα προβλήματα των μεταναστών πρέπει να βρει απέναντί της την εργατική τάξη της χώρας μας, της οποίας αποτελούν αναπόσπαστο κομμάτι. Ελληνες και μετανάστες ενωμένοι να στραφούν ενάντια στη στυγνή εξουσία του κεφαλαίου για την ανατροπή του».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ