Πέμπτη 19 Μάη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΦΟΙΤΗΤΙΚΕΣ - ΣΠΟΥΔΑΣΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ 2011
ΘΟΔΩΡΗΣ ΧΙΩΝΗΣ
Επιτακτική ανάγκη αγωνιστικής ανασυγκρότησης του κινήματος

Δήλωση του Γραμματέα του ΚΣ της ΚΝΕ για τις φετινές εκλογές

Χτες βράδυ, ο Γραμματέας του ΚΣ της ΚΝΕ, Θοδωρής Χιώνης, δήλωσε σχετικά με τις φοιτητικές - σπουδαστικές εκλογές:

«Το νέο και δυναμικό στοιχείο στις φετινές φοιτητικές και σπουδαστικές εκλογές είναι ότι αναπτύχθηκε πιο αποφασιστικά συζήτηση και δράση για το τι φοιτητικό κίνημα χρειάζεται, σε συνθήκες κρίσης και έντασης της αντιλαϊκής επίθεσης, απέναντι στην εκφυλιστική κατάσταση που επικρατεί. Σ' αυτήν την προσπάθεια πρωτοστάτησε η ΚΝΕ, μαζί με τους χιλιάδες φοιτητές και σπουδαστές που συναντηθήκαμε και σ' αυτήν τη μάχη, συμμετέχοντας στα ίδια ψηφοδέλτια, οι χιλιάδες που τα στήριξαν με την ψήφο τους.

Μέσα και από αυτήν τη μάχη αναδεικνύεται η επιτακτική ανάγκη της αγωνιστικής ανασυγκρότησης του φοιτητικού - σπουδαστικού κινήματος, της οργάνωσης της πάλης ενάντια στη βάρβαρη πολιτική της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ, της πλουτοκρατίας και των συμμάχων τους.

Αγωνιστική ανασυγκρότηση από τα κάτω, για μαχητικά όργανα σε κάθε ίδρυμα, που θα ξεμπερδέψουν με τα εκφυλιστικά φαινόμενα και τους αντιδραστικούς μηχανισμούς που υπάρχουν, με ευθύνη του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ και την ανοχή των υπολοίπων.

Οι αρνητικοί συσχετισμοί μπορούν να αλλάξουν υπέρ των φοιτητών και σπουδαστών για τα δικαιώματά τους στη μόρφωση, στη δουλειά, στη ζωή, με σκληρό καθημερινό αγώνα.

Η θέση των φοιτητών και σπουδαστών των λαϊκών οικογενειών βρίσκεται στις επιτροπές αγώνα, σε έτη και σε τμήματα, με μαχητικούς συλλόγους, δυναμώνοντας το Μέτωπο Αγώνα Σπουδαστών. Στη λαϊκή συμμαχία που θα σαρώσει τα μονοπώλια και τον ιμπεριαλισμό».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ