Πέμπτη 19 Μάη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΠΑΙΔΕΙΑ
ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗ
Συνεχίζουν την απεργία οι εκπαιδευτικοί

Συνεχίζεται σήμερα η 48ωρη απεργία των εκπαιδευτικών που εργάζονται στην Ειδική Αγωγή και σήμερα έχουν προγραμματίσει συγκέντρωση στο υπουργείο Εσωτερικών.

Χτες, εκπαιδευτικοί Ειδικής Αγωγής πήγαν στο υπουργείο Παιδείας και απαίτησαν αγανακτισμένοι να πάρουν απαντήσεις από την ηγεσία του για τη στελέχωση των σχολείων Ειδικής Αγωγής με το απαραίτητο προσωπικό και την απασχόλησή τους με σταθερή σχέση εργασίας, κόντρα στη διαιώνιση του σημερινού καθεστώτος της αναπλήρωσης και της προσωρινής δουλειάς, τη μια στο ένα σχολείο, την άλλη σε άλλο. Για «απρόσκλητη και καθόλα παράτυπη εισβολή αδιόριστων εκπαιδευτικών Ειδικής Αγωγής και εκπροσώπων της ΔΟΕ, στο κτίριο του υπουργείου Παιδείας» έκανε λόγο το υπουργείο, σε ανακοίνωσή του, σχετικά με την κινητοποίηση των εκπαιδευτικών!

Στη συνάντηση της υφυπουργού Ε. Χριστοφιλοπούλου με αντιπροσωπεία των εκπαιδευτικών, αναφέρθηκε το ζήτημα της διεξαγωγής διαγωνισμού ΑΣΕΠ Ειδικής Αγωγής, για τον οποίο, το υπουργείο Παιδείας λέει ότι αναμένεται το «πράσινο φως» από το υπουργείο Εσωτερικών. Ανάμεσα σε άλλα, το υπουργείο εξήγγειλε νέο θεσμικό πλαίσιο στο χώρο της Ειδικής Αγωγής. Από αυτές τις απαντήσεις, όμως, προκύπτει ότι για άλλη μια χρονιά οι εκπαιδευτικοί θα ...βολοδέρνουν στην αναπλήρωση και τις ελαστικές εργασιακές σχέσεις, ενώ τα σχολεία Ειδικής Αγωγής θα μετρούν για άλλη μια χρονιά τεράστιες ελλείψεις προσωπικού.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ