Πέμπτη 19 Μάη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΝΕΟΛΑΙΑ
Οι μισοί νέοι δουλεύουν παράλληλα με τις σπουδές

Ερευνα αποκαλύπτει τα αδιέξοδα των νέων που διογκώνονται λόγω οικονομικής κρίσης

Ανασφάλεια για το αν θα συνεχίσουν να εργάζονται ή να σπουδάζουν νιώθουν, στο μεγαλύτερό τους ποσοστό, οι νέοι που πήραν μέρος σε έρευνα της εταιρείας «Alco». Το 52% των ερωτηθέντων δήλωσε ότι χρειάστηκε να εργαστεί παράλληλα με τις σπουδές, το 32,3% φοβάται ότι η κρίση μπορεί να οδηγήσει σε διακοπή των σπουδών του, ενώ το 58% θεωρεί ότι η κρίση μπορεί να εμποδίσει την όποια συνέχεια στις σπουδές του. Επίσης, το 68% των ερωτηθέντων δηλώνουν ότι φοβούνται πως μπορεί να χάσουν τη δουλειά τους, ενώ το 49% σκέφτεται τη μετάβαση στο εξωτερικό για αναζήτηση δουλειάς.

Πρόκειται για αποτύπωση των αδιεξόδων των νέων λαϊκών οικογενειών που καλούνται να κάνουν τις περιβόητες «θυσίες» για να ξεπεραστεί η κρίση του συστήματος. Στην πραγματικότητα, είναι δεδομένο ότι αυτοί οι νέοι σήμερα, με τις συνεχείς επιθέσεις στο οικογενειακό εισόδημα, αναζητούν δουλειά παράλληλα με τις σπουδές, συχνά δεν μπορούν να ανταποκριθούν στο κόστος των όποιων σπουδών τους, γι' αυτό και πληθαίνουν οι νέοι που εγκαταλείπουν τις σπουδές. Βλέπουν παράλληλα την ανεργία και την κακοπληρωμένη και ελαστική δουλειά να γίνεται θεσμός και γι' αυτό εκφράζουν ανασφάλεια ή αναζητούν διεξόδους ακόμα και στο εξωτερικό. Από αυτά τα δεδομένα, βέβαια, ξεκινά μια σειρά αδιεξόδων για τους νέους που βλέπουν σαν μακρινό όνειρο τη δημιουργία οικογένειας, την απόκτηση κατοικίας, την αυτάρκεια στην ικανοποίηση μιας σειράς βασικών αναγκών τους.

Η έρευνα έγινε σε τυχαίο δείγμα 500 νέων 18-30 ετών το διάστημα 12 με 16 Μάη και παρουσίασε χτες στο πλαίσιο προγράμματος, χρηματοδοτούμενου από την ΕΕ, ελληνικός ιδιωτικός εκπαιδευτικός όμιλος μαζί με ιδρύματα της Αγγλίας, της Ολλανδίας και της Πολωνίας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ