Παρασκευή 20 Μάη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ
Ετοιμο το ξεπούλημα των αεροδρομίων

«Συγκεντρωτική διαχείριση» στα αεροδρόμια ανακάλυψε η κυβέρνηση για να δικαιολογήσει την πολιτική ιδιωτικοποιήσεων

Οι πρώτες παραχωρήσεις των κρατικών περιφερειακών αεροδρομίων στο μεγάλο ιδιωτικό κεφάλαιο, θα πραγματοποιηθούν μέσα στο 2012, καθώς μέσα στο αμέσως επόμενο διάστημα θα έχει ολοκληρωθεί η επιλογή «συμβούλου επενδύσεων» και μέχρι το τέλος του έτους θα κατατεθεί η σχετική μελέτη.

Τα παραπάνω τόνισε ο Σπ. Βούγιας, υφυπουργός Υποδομών - Μεταφορών και Δικτύων, μιλώντας στην ημερίδα του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Ελλάδας, με θέμα τις «Αεροπορικές Εταιρείες Χαμηλού Κόστους», κατά τη διάρκεια της οποίας κυριολεκτικά «τα έδωσε όλα», αναφορικά με τις απαιτήσεις των μεγαλοξενοδόχων και ευρύτερα του μεγάλου κεφαλαίου που δραστηριοποιείται στον τομέα του τουρισμού.

Σύμφωνα με τον υφυπουργό - που βεβαίως εξέφρασε πάγιες κυβερνητικές θέσεις - η διαχείριση και ανάπτυξη των περιφερειακών αεροδρομίων από Ανώνυμες Εταιρείες Διαχείρισης, θα αντιμετωπίσει τις... «στρεβλώσεις» που η κυβέρνηση ξαφνικά ανακάλυψε ότι επιφέρει η ισχύουσα «συγκεντρωτική διαχείριση» των αεροδρομίων.

Σύμφωνα με την κυβέρνηση το... «αντισυγκεντρωτικό» μοντέλο λειτουργίας των αεροδρομίων, θα «αναδεικνύει και θα εκμεταλλεύεται τα εγγενή πλεονεκτήματα του κάθε αεροδρομίου, της τοπικής κοινωνίας και του τοπικού τουριστικού προϊόντος», δίνοντας «ώθηση στην ανάπτυξη του τουρισμού γενικότερα, αλλά και στόχευση σε εξειδικευμένους τομείς τουρισμού (αεροπορικός, υψηλής αξίας, συνεδριακός κλπ.)».

Η ιδιωτικοποίηση και των περιφερειακών αεροδρομίων εντάσσεται στο συνολικότερο σχέδιο πλήρους ξεπουλήματος της δημόσιας περιουσίας που η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ ετοιμάζει με πυρετώδεις ρυθμούς, έπειτα και από τις επιτακτικές κατευθύνσεις της τρόικας για αποκρατικοποιήσεις που θα ξεπερνούν σε αξία τα 50 δισ. ευρώ. Ταυτόχρονα ικανοποιεί την ακόρεστη όρεξη των μεγάλων μονοπωλιακών ομίλων που δραστηριοποιούνται ειδικότερα στις αερομεταφορές, τον τουρισμό και τις κατασκευές, για την επανεπένδυση των υπερσυσσωρευμένων κεφαλαίων τους και την αύξηση των κερδών τους, την ίδια στιγμή που για τους εργαζόμενους και τα υπόλοιπα λαϊκά στρώματα των τοπικών κοινωνιών επιφυλάσσει εργασιακό καθεστώς «γαλέρας», σε επισφαλείς θέσεις εργασίας, χωρίς δικαιώματα και μισθούς - φιλοδώρημα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ