Παρασκευή 20 Μάη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ
Απαιτεί να διευκολυνθεί το «bake off»

Με γνώμονα την εξυπηρέτηση των αξιώσεων και των συμφερόντων των αρτοβιομηχάνων και των αλυσίδων σούπερ μάρκετ, ντόπιων και πολυεθνικών, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή καλεί την Ελλάδα να διευκολύνει την επέκταση της διαδικασίας του λεγόμενου «bake off».

Πρόκειται για τη διαδικασία ολοκλήρωσης ψησίματος προϊόντων αρτοποιίας που απαιτούν χρόνια τώρα οι πολυεθνικές αλυσίδες σούπερ μάρκετ και η αρτοβιομηχανία να γίνεται με το μικρότερο δυνατό κόστος, κάτι το οποίο αποτελεί μέσο απόσπασης ακόμα μεγαλύτερου μεριδίου από τον κλάδο της παραδοσιακής βιοτεχνικής αρτοποιίας.

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή έκρινε ότι οι απαιτήσεις που θέτει η σχετική νομοθεσία και συγκεκριμένα τα τετραγωνικά μέτρα που απαιτούνται προκειμένου να μπορούν τα σούπερ μάρκετ να πουλάνε ψωμί που ψήνεται στους χώρους τους δεν παίρνουν υπόψη «την ειδική φύση των προϊόντων αυτών και την ιδιαίτερη ελκυστικότητά τους να είναι έτοιμα για κατανάλωση έπειτα από ένα σύντομο τελικό ψήσιμο σε πολύ μικρές εγκαταστάσεις». Απαιτεί, δηλαδή, αλλαγή της νομοθεσίας με τρόπο που να ελαχιστοποιηθούν οι προϋποθέσεις που απαιτούνται για το «bake off».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ