Παρασκευή 20 Μάη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΔΙΕΘΝΗ
ΑΦΓΑΝΙΣΤΑΝ - ΠΑΚΙΣΤΑΝ
Πολύνεκρες επιθέσεις

ΚΑΜΠΟΥΛ, ΙΣΛΑΜΑΜΠΑΝΤ.--

Επίθεση με βαρύ οπλισμό πραγματοποίησαν χτες, σύμφωνα με τις εγκάθετες αφγανικές αρχές, ομάδες «μαχητών» εναντίον εργοταξίου στην επαρχία Πάκτια. Τουλάχιστον 35 εργάτες και φύλακες, που δούλευαν σε ΝΑΤΟικό εργοτάξιο, κατασκευής οδικών έργων, έχασαν τη ζωή τους κατά την επίθεση, 100 περίπου ενόπλων, που, σύμφωνα πάντα με την Καμπούλ, φέρονται ως «Ταλιμπάν». Την επίθεση καταδίκασε ο εγκάθετος Αφγανός πρόεδρος Χαμίντ Καρζάι, ισχυριζόμενος ότι οι «τρομοκράτες για ακόμα μία φορά επιτέθηκαν εναντίον της ανάπτυξης του Αφγανιστάν», διατηρώντας τη γνωστή υποκριτική στάση του.

Αξιωματούχοι της περιοχής υποστηρίζουν ότι πρόκειται για απομακρυσμένο σημείο με ελλιπή αστυνόμευση, επαναλαμβάνοντας για πολλοστή φορά ότι οι «Ταλιμπάν» μπαίνουν στο Αφγανιστάν από τα σύνορα με το Πακιστάν, εγείροντας ξανά ζήτημα «καταπολέμησης της τρομοκρατίας» από το Ισλαμαμπάντ. Δίνουν έτσι σαφές στίγμα υποστήριξης των αμερικανικών θέσεων με βάση τις οποίες δικαιολογήθηκε η επίθεση στο Πακιστάν εναντίον του Μπιν Λάντεν χωρίς ενημέρωση του Ισλαμαμπάντ, ενώ Αμερικανοί αξιωματούχοι των δυνάμεων κατοχής υπογραμμίζουν ότι το Πακιστάν παραμένει βασικός στόχος για τη δημιουργία συνθηκών ασφάλειας, επαναλαμβάνοντας τη ζωτικής σημασίας συνεργασία ΗΠΑ - Πακιστάν.

Παράλληλα στο βόρειο Αφγανιστάν συνεχίζονται οι διαδηλώσεις διαμαρτυρίας ενάντια στην αμερικανο-ΝΑΤΟική κατοχή, με αφορμή τις νέες δολοφονίες αμάχων, τις προηγούμενες μέρες. Οι δυνάμεις ασφαλείας επαναβεβαίωσαν την προσήλωσή τους στη βίαιη καταστολή των διαδηλώσεων, ανοίγοντας πυρ κατά των συγκεντρωμένων για δεύτερη φορά, με αποτέλεσμα νέους τραυματισμούς διαδηλωτών.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ