Παρασκευή 20 Μάη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΔΙΕΘΝΗ
ΑΛΒΑΝΙΑ
Τεταμένο κλίμα ανάμεσα στους «διαχειριστές»

Για άλλη μια φορά είναι τεταμένη η κατάσταση στη γειτονική Αλβανία
Για άλλη μια φορά είναι τεταμένη η κατάσταση στη γειτονική Αλβανία
ΤΙΡΑΝΑ.--

Συνεχίζεται η αντιπαράθεση του κυβερνώντος «Δημοκρατικού Κόμματος» με το αντιπολιτευόμενο «Σοσιαλιστικό Κόμμα», για το ποιος υποψήφιος τελικά νίκησε στις δημοτικές εκλογές της 8ης Μάη στην πρωτεύουσα των Τιράνων, κατάσταση γνωστή άλλωστε ανάμεσα στους διαχειριστές του συστήματος και από άλλες εκλογικές αναμετρήσεις.

Παραμένει τεταμένο το κλίμα στην Αλβανία μετά την απόφαση για επανακαταμέτρηση των ψήφων στο Δήμο Τιράνων, ενέργεια που καταγγέλλεται από το αντιπολιτευόμενο Σοσιαλιστικό Κόμμα ως «εκλογικό έγκλημα» και απόπειρα ανατροπής της οριακής (10 ψήφων) νίκης του Εντι Ράμα. Ο ίδιος ανήγγειλε την κατάθεση καταγγελίας στον εισαγγελέα κατά της Επιτροπής με την κατηγορία της «πλαστογράφησης του εκλογικού αποτελέσματος». Οπαδοί και βουλευτές του Σοσιαλιστικού Κόμματος παρέμειναν και χτες συγκεντρωμένοι έξω από το κτίριο της Εκλογικής Επιτροπής όπου και σημειώθηκαν συγκρούσεις με την αστυνομία.

Εν μέσω αυτών των εξελίξεων, ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο ανακοίνωσε την ακύρωση της προγραμματισμένης για σήμερα επίσκεψής του στα Τίρανα, ενώ σύμφωνα με ρεπορτάζ αλβανικού τηλεοπτικού σταθμού φέρεται να είπε πως «στην παρούσα πολιτική κατάσταση δεν υπάρχει χώρος για συζήτηση γύρω από θέματα ένταξης» της χώρας στην ΕΕ. Εκκληση στα πολιτικά κόμματα της Αλβανίας να επιλύσουν με ειρηνικά μέσα τις διαφορές τους και να μη θέσουν σε κίνδυνο τις ζωές των πολιτών απηύθυνε χτες η επικεφαλής της ΕΕ για θέματα Εξωτερικής Πολιτικής και Ασφάλειας, Κάθριν Αστον. Οι παρεμβάσεις αυτές έχουν ως στόχο τη διασφάλιση των συμφερόντων τους τόσο στη χώρα όσο και στην ευρύτερη περιοχή.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ